Grønland bejler til danske lystfiskere

Gordon Gordon P. Henriksen og Rasmus Brohave fangede havkatte tæt på kysten ved Sisimiut, så Grønland byder på andet end godt fjeldørredfiskeri.

Visit Greenland, der er Grønlands turistråd, ser gerne at der kommer flere lystfiskerturister til Grønland. I kraft af rigsfællesskabet er Danmark et naturligt sted at markedsføre mulighederne, og Visit Greenland har derfor i samarbejde med Gordon P. Henriksen og Rasmus Brohave fået produceret tre nye videoer, som fortæller om mulighederne.

Fjeldørredfiskeriet på Grønland har gennem mange år trukket ikke mindst danske lystfiskere nordpå, men Grønland har også andre spændende former for lystfiskeri at byde på, og for at vise nogle af dem, lavede Visit Greenland et samarbejde med youtuberen Rasmus Brohave og Gordon P. Henriksen, der er kendt fra blandt andet podcasten Fisketegn og YouTube-serien FISKEguiden.

Resultatet blev tre videoer optaget i Vestgrønland, der nu er tilgængelige på YouTube. Den første handler om fiskeri fra båd på fjorden tæt på den store lufthavn i Kangerlussuaq i Vestgrønland, hvor de fisker efter torsk og uvaq (fjordtorsk), mens de i den næste er på fjeldørredfiskeri i en af elvene syd for Sisimiut. Den sidste video handler om hav- og havnefiskeri i og omkring Sisimiut, hvor de fanger torsk og havkat.

En vigtig niche
Stine Selmer Andersen, der er fiskeentusiast og Head of Sustainability i Visit Greenland, fortæller, at de oplever en stigende dansk interesse for både fjeldørredfiskeri og havfiskeri.

– Målsætningen er selvfølgelig for os at få flere gæster til Grønland – og nicheturister, som lystfiskere er vi specielt meget interesserede i. Vi oplever, at det er dem, som får de bedste oplevelser, fordi de er så passionerede omkring netop deres niche. Så at lave et samarbejde med Gordon og Rasmus har selvfølgelig haft det formål at vise Grønland frem for en spændende gruppe mennesker, som kunne have interesse i Grønland uden måske selv at vide det, fortæller Stine Selmer Andersen og fortsætter:

– At have en mand med som Gordon, der er kendt i lystfiskerkredse, skaber opmærksomhed fra den dedikerede og erfarne gruppe af lystfiskere i Danmark, og dem vil vi meget gerne have flere af. Samtidig taler han jo samme sprog og giver den information, som den gruppe lystfiskere efterspørger, og derfor bliver hans gode oplevelser en form for kvalitetsstempel for os – og det er vi stolte af.

Information og operatører

Du kan finde generel turistinformation hos Visit Greenland

 

Gordon og Rasmus samarbejdede med Polar Trophy Hunt og West Greenland Wildlife.

 

Andre operatører i Sisimiut-området er Sirius Greenland, der arrangerer sejladser og ophold, og Getaway Tours,  der tilbyder fiskerejser med fjeldørredfiskeri.

Bredere målgruppe
Med 282.000 abonnenter på sin YouTube-kanal rammer Rasmus Brohave en bred målgruppe, og det har selvfølgelig spillet en rolle i markedsføringen.

– Samarbejdet med Rasmus, som har en mere bred følgerskare, er for at nå ud til de outdoor-interesserede unge, som måske ikke er dedikerede lystfiskere – men som stadig vil synes, at fiskeoplevelsen og naturoplevelsen i Grønland er helt fantastisk.

Bedre muligheder på vej
Lystfiskerturismen på Grønland er meget afhængig af lokale operatører, der ikke mindst kan klare de nødvendige transportopgaver. Med en igangværende udbygning af infrastrukturen ser Stine Selmer Andersen nye muligheder.

– Vores øgede fokus på lystfiskeri hænger sammen med, at flere af vores aktører tilbyder lystfiskeriture på det høje kvalitetsniveau, som vi oplever de danske lystfisketurister efterspørger. Derudover er kapaciteten udbygget til at tilbyde flere fiskepladser i forskellige dele af Grønland med en solid infrastruktur, samtidig med at turens sammensætning er også blevet mere divers. Vi kan tilbyde lidt flere forskellige oplevelser, arter og fiskemetoder. Både fiskeri ved den samme elv fra en camp langt fra alt menneskelig kontakt, men også med dagsture til forskellige elve og fiskepladser med base på hotel i en større by. Det er et produkt i rivende udvikling, og det vil vi selvfølgelig støtte op om, slutter Stine Selmer Andersen.

Torsk, uvaq og fjeldørred i Søndre Strømfjord
Gordon og Rasmus startede deres rundtur med en tur i båd på Søndre Strømfjord tæt på den store lufthavn i Kangerlussuaq. Se her, hvordan det gik.