Dyrt at udføre for mange fisk fra Norge

fish-2755183_1920.jpg Det kan blive dyrt at hjemføre for mange fisk, hvis man har været på havfiskeri i Norge.

En udenlandsk turist i Norge fik en bøde på 24.000 NOK, da vedkommende blev stoppet på vej ud af landet med 100 kg fisk i bilen. Det var 90 kg mere end tilladt.

Den 1. januar 2018 blev der indført nye regler for, hvor mange kilo fisk man som turist må udføre fra Norge. Tidligere måtte alle udføre 15 kg fisk eller fiskeprodukter, men det blev nedsat til 10 kg. Dog må man udføre 20 kg, hvis man fisker i regi af en registreret fisketuristvirksomhed.

Det er vigtigt at bemærke, at reglerne retter sig mod fiskeri i saltvand, da ferskvandsfisk er undtaget fra reglerne. Laks, ørred og fjeldørred regnes i den forbindelse som ferskvandsfisk og er altså ikke omfattet af reglerne.

90 kg for meget
Den 26. maj 2019 meddelte Troms Politidistrikt på Twitter, at man havde udskrevet et bødeforlæg på 24.000 NOK, efter at toldvæsenet havde standset en udenlandsk turist, der havde 90 kg for meget fisk i bilen.

Bøden for overtrædelse af bestemmelserne er på 8.000 NOK plus 200 NOK pr. kilo fisk eller fiskevare.

Du kan læse mere om reglerne på det norske toldvæsens hjemmeside.