Find dit favorit-event på Lystfiskeriets Dag

Lystfiskeriets Dag 2022 Formålet med Lystfiskeriets Dag er at få flere danskere ud til fiskevandet.

Lørdag den 21. maj venter der danskerne et væld af fiskeoplevelser i anledning af Lystfiskeriets Dag 2022. Find et arrangement i nærheden af dig, og tag venner og familie med på fisketur.

Lystfiskeri er meget mere end pibetobak og striktrøje. Det ved vi godt, men på Lystfiskeriets Dag lørdag den 21. maj bliver det tydeligt for alle dem, der ikke ejer en fiskestang og måske aldrig før har prøvet at fiske.

I dagens anledning indbyder danske lystfiskerforeninger, fiskesøer og andre fiskeaktører til spændende og inspirerende fiskeoplevelser over hele landet.

Alle kan være med, uanset alder og fiskeerfaring. Mange steder er der mulighed for at låne fiskegrej, og erfarne lystfiskere står klar til at hjælpe deltagerne med at få gang i fiskeriet.

Husk fisketegnet

I Danmark skal du have gyldigt fisketegn, når du dyrker lystfiskeri, med mindre du:

  • Er under 18 år eller folkepensionist
  • Kun fisker i put and take-sø

Skal du kun fiske på Lystfiskeriets Dag, kan du købe et dagstegn for 40 kr.

Læs mere, og køb dit fisketegn her

Lystfiskeri og friluftsliv
På Lystfiskeriets Dag 2022 kan du vælge mellem et bredt udvalg af aktiviteter ved å, sø, kyst og havn.

Hornfisken er i rampelyset denne dag, da fisken er i højsæson, og fiskeriet efter hornfisk er let tilgængeligt for både børn og andre begynderfiskere. Lystfiskeriets Dag byder på en række hyggelige hornfiskeevents, hvor fisken bliver fanget, røget og spist.

Men der er også mulighed for at prøve kræfter med en put and take-sø, havørredfiskeri i åen eller det børnevenlige fiskeri efter rejer og krabber. Mange steder får du den fulde friluftsoplevelse med både lystfiskeri, insektnørderi, lejrbål, smagsprøver på naturens råvarer med mere.

Vandpleje for en dag
Er du nysgerrig på det frivillige vandplejearbejde i danske lystfiskerforeninger, og kunne du tænke dig at prøve det? Så har du chancen på Lystfiskeriets Dag 2022, hvor enkelte foreninger holder åbent hus i vandplejen. Kom til foredrag om arbejdet for at skabe bedre forhold for fiskene i vandløbet, og vær med til at udføre vandpleje sammen med andre frivillige.

I år falder Lystfiskeriets Dag samme dag som den internationale begivenhed World Fish Migration Day, der skaber opmærksomhed om vandrefiskenes behov for at kunne passere frit i vandløb uden spærringer. Den problemstilling kan du også blive klogere på, hvis du deltager i et vandpleje-event på Lystfiskeriets Dag.

Læs mere om Lystfiskeriets Dag, og find dit favorit-event her