Sol over Lejre: Vær med til at fejre hornfisken på Herslev Bryghus

Sol Over Lejre. Gordon P. Henriksen. Fotograf Maria Bandt Gordon P. Henriksen giver tips til fiskeriet efter hornfisk, og Herslev Bryghus byder på "Sol over Lejre". Foto: Marie Brandt.

Lørdag den 30. april byder VisitFjordlandet og lystfisker og skribent Gordon P. Henriksen foråret og hornfisken velkommen til Roskilde Fjord ved et arrangement på Herslev Bryghus.

Maj måned er højsæson for fiskeri efter hornfisk, og der er rigtig gode chancer for fangst af den stærke, smukke og velsmagende fisk.

Lørdag den 30. april fra kl. 12.00 er der fejring af foråret og hornfisken på Herslev Bryghus, hvor Gordon P. Henriksen vil fortælle om, hvorfor han holder så meget af hornfisken. Arrangementet er gratis, og hele familien er velkommen.

Tid & Sted

 

Tid: Lørdag den 30. april 2022, kl. 12-18. (Oplæg v. Gordon P. Henriksen kl. 15-17)

 

Sted: Herslev Bryghus, Kattingevej 16, 4000 Roskilde.

 

Arrangementet er gratis. Mad og drikke kan købes på dagen.

 

Arrangør

Arrangementet arrangeres af VisitFjordlandet i samarbejde med Herslev Bryghus, og Fishing Zealand.

 

Arrangementet er støttet af Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse.

Tips til fiskeri og tilberedning
Gordon går på kl. 15.00, og der vil blive hygget, men også nørdet, og talt om teknikker, udstyr og strategi til selve fiskeriet.

– Jeg vil også dele rundhåndet ud af mine favoritområder i fjorden, hvor der er gode chancer for fangst af hornfisk. Jeg tager også lidt rygeudstyr med og viser, hvor nemt det er at ryge sine egne fisk og fortæller om, hvordan egnsretten ”Sol over Lejre” blev til, fortæller Gordon P. Henriksen.

Sol over Lejre
Der er også åbent i cafeen, hvor man kan bestille en gang ”Sol over Lejre”, som består af rugbrød, hornfisk, æggeblomme, radiser og purløg. Bryghuset har også retten på menuen i hele maj måned. De åbner selvfølgelig op for hanerne, og der bliver god mulighed for at smage en masse af deres forskellige øl.

Lån gratis fiskesæt på Herslev Bryghus
Hvis man gerne vil afprøve lystfiskerlivet, men ikke har sit eget fiskeudstyr, så er det muligt at låne det på Herslev Bryghus. Lystfisker Danmark stiller nemlig 20 fiskesæt til rådighed til gratis udlån. De kan afhentes på Bryghuset, og lånes i op til en uge mod et lille depositum.