En forårsdag på Stevns

Stevens2

Stevns er kendt for at kaste store, flotte havørreder af sig i ny og næ. Og det var netop en stor, flot havørred, jagten var sat ind på, da et hold kursister mødte op på den smukke halvø en søndag morgen først i april.

Stevens6

Forårssolen skinnede, men temperaturen var stadig lav, seks friske kursister mødte op på Kystvejen på Stevns. I dagens anledning fik kursisterne fornøjelsen af hele tre fiskeguides. Danmarks Sportsfiskerforbunds instruktør Simon Straarup havde nemlig taget to nyuddannede instruktører med i form af Albert Basse og Frederik Nørbæk. De to er begge uddannet fiskeinstruktører på Fiskeakademiet og på denne dag skulle de fungere som instruktører for første gang.

Dagen startede med en kort introduktion til pladsen, og forklaring af effektive fisketeknikker under de specifikke forhold. Kursisterne var ligeligt fordelt mellem fluefiskere og spinnefiskere, hvilket gjorde det helt oplagt, at dele gruppen op i to. Hos fluefiskerne blev der fokuseret på kasteteknik og på hvordan man fisker effektivt med flue på kysten. Hos spinnefiskerne blev der lagt fokus på affiskning, valg af agn og taktikker til at få kontakt til kystens ørreder.

Stevens7 Dagens eneste fisk – en flot målsfisk.

Efter et par timers fiskeri i tilnærmelsesvis perfekte forhold, samledes hele gruppen til frokost. Der var kun en enkelt kursist, som kunne prale af fangst – en flot blank havørred omkring målet. Da energidepoterne igen var ladet op, fiskede deltagerne intenst videre i jagten på flere fisk. Desværre blev det dog ikke til mere på denne dag, hvor forholdene ellers var fine.

Sådan kan fiskeri bare også være af og til.