Finurligt fiskeri på Fur

IMG 3489 Deltageren Bo med turens største havørred på 57 cm

I løbet af 2021 har instruktør Arved Michelson og Danmarks Sportsfiskerforbund afholdt en række guidede kystture efter havørred på Fur. Turene bliver ofte hurtigt udsolgt, og det gjaldt også denne tur, der fandt sted over to dage i den sidste weekend i september.

Ved øer på størrelse med Fur spiller vind og vejr en ekstra stor rolle i forhold til fiskepladserne. Så det var med en vis spænding, at kursets deltagere og instruktør skulle tilbringe to dage med at fiske efter havørreder i Limfjorden.

IMG 3484 (1) Brian med en fuldfed undermåler

Moler og vind
Kursets første dag bød på ekstreme vindforhold. Vinden var særdeles kraftig og kom fra nordvest, hvilket betød, at vandet hurtigt blev grumset omkring Fur. Dette skyldes, at der på og omkring øen er store mængder moler, som under barske vejrforhold hvirvles op i vandet og gør mange pladser umulige at fiske.

Arved besluttede, at Færker Vig skulle være udgangspunktet for dagens fiskeri. Færker Vig er blandt andet historisk kendt for besættelsestidens Operation Waterdropping, hvor de allierede forsynede lokale frihedskæmpere med Lancaster-bombefly ved at kaste containere med våben ned i vandet. Kursets deltagere mærkede dog intet til havørreder på den historiske plads, og efter to timers fiskeri valgte Arved at flytte holdet til det østlige Fur.

Det østlige Fur kastede heller ikke fisk af sig, så strategien blev hurtigt at besøge de øvrige hotspots rundt på øen. Deltageren Nicolaj valgte på egen hånd at køre til pladsen Engelst, hvor han fangede en undermåler i god stand.

Knudeklinterne gav havørreder
Det er altid en fordel af have flere dage til rådighed, når man skal fiske nye områder. Hvis vejret og pladserne ikke spiller den ene dag, er det muligt, de gør det den næste.

IMG 3478 Arveds fisk på 46 cm

Søndagens mission var således at gøre lørdagens skuffende resultat til skamme. Vinden havde lagt sig, og der var håb for en god fiskedag. Sammen med deltagerne Bo og Brian kørte Arved til Knudeklinterne, som under rette forhold kan være et af Furs absolut mest givende hotspots.

Knudeklinterne viste sig at være et godt valg. Pladsen gav deltagerne i alt 14 havørreder på 4 timers fiskeri, hvor Bo stod for dagens største havørred på 57 cm. Arved fik også lov at fiske lidt, mens deltagerne holdt pause, og det resulterede i en havørred på 46 cm.

Ved næste guidede kysttur efter havørred på Fur, håber instruktøren på bedre fiskevejr og god vind.