Gruppebillede (1)

Gode kammerater, sure sokker og fede fiskeoplevelser – det er, hvad man får ud af at samle 22 unge og lade dem fiske havørreder i det sydfynske øhav over en weekend i september.

Undervisning Pladserne gennemgås for deltagerne

Trout Camp er et weekendkursus, som normalvis afvikles i foråret, men grundet Corona-udfordringer var kurset rykket til weekenden 3.-5. september. Under kyndig ledelse af syv instruktører fra Danmarks Sportsfiskerforbund indtog kursisterne Thurøbund Spejdercenter. Her blev de inddelt i hold og fordelt over kendte sydfynske kystpladser. Hvert hold var tilknyttet en instruktør, som skulle guide deltagerne i jagten på havørred og gode fiskeoplevelser.

Stripperkongen Kent Andersen, der blandt andet er ophavsmanden til blinket Stripper, aflagde campen et visit

Udover en masse timers fiskeri, spøjse konkurrencer og god mad, fik deltagerne også set landskamp på storskærm samt besøg af Kent Andersen, som står bag udviklingen af en lang række kendte kystblink – bl.a. Stripperen.

Kystfiskeri og kammeratskab
Trout Camps erklærede mål er at gøre de unge deltagere til bedre kystfiskere. Men det er særligt kombinationen af de professionelle instruktører, det gode kammeratskab og fælles oplevelser, der gør Trout Camp til et særligt kursus. Det mener i August Graversen, som har deltaget på kurset adskillige gange:

– Trout Camp er bare gennemgående en god oplevelse. Udover at man møder en masse energiske, unge og sjove lystfiskere, får man muligheden for at tage til kysten med virkelig gode, professionelle guides. De lærer en, hvordan man fisker havørred og færdes på kysten – i det hele taget bliver man en bedre kystfisker. Så samlet set er Trout Camp bare et godt startskud til et godt kystfiskeri, forklarer han.

Fiskeakademiet er en uddannelse for unge mellem 13-18 år, hvor man i en uge i efterårsferien får praktisk undervisning i fiskeri og lærer om fiskenes biologi og adfærd.

Har man deltaget på Fiskeakademiet to gange, kan man overbygge uddannelsen med Fiskeakademiets Lederuddannelse, som uddanner ledere og instruktører, der kan planlægge og gennemføre aktiviteter og undervisning for andre og give dine deltagere/juniorer nogle gode oplevelser ved fiskevandet.

 

Læs mere om Fiskeakademiet her.

August er i færd med at uddanne sig til fiskeguide på Danmarks Sportsfiskerforbunds lederuddannelse, Fiskeakademiet. Med sin alder på 19 år er han på grænsen til at kunne være med til Trout Camp næste år, så han håber på, han kan være med som instruktør og videregive sin viden og erfaringer.

– På Fiskeakademiet bliver man netop uddannet til at tilrettelægge og varetage kurser som det her. Så både som kursist og kommende instruktør, har jeg taget virkelig meget med fra Trout Camp. Det er sådanne arrangementer, der giver unge ekstra meget blod på tanden og skaber dygtige, nye kyst- og lystfiskere.

Surstromning Og Chili Surströmning og Habanero-chili er ikke en ret for sarte maver

Kulinariske oplevelser og konkurrencer
For at hele kurset ikke skulle gå op i fisk, dystede Trout Camp-deltagerne i en række mere eller mindre fiskerelaterede discipliner. Der blev bl.a. afholdt kulinariske konkurrencer, hvor deltagerne skulle prøve kræfter med at konsumere chili og den Norrlandske specialitet Surströmming.

Der blev også afholdt vadestøvlekast og fotokonkurrence, hvor bedømmelsen gik på at fange fællesskabet og Trout Camp-ånden gennem sin linse. For hver konkurrence havde forskellige sponsorer bidraget med præmier og give-aways, så ingen deltagere gik tomhændede hjem.

 

Hkvinderfisk Raeven HK med sin flotte vinderfisk og Simon med sin næsten lige så flotte ræv

 

Havørred, horn og ræv
Deltageren HK vandt konkurrencen for weekendens største fisk og dermed årets signerede Trout Camp-t-shirt, mens Simon Øland stod for dagens fangst, da det lykkedes ham at fange en flot (kunstig) ræv.

Den samlede fangstrapport for Trout Camp 2021 lød på 58 havørreder, en håndfuld makreller, en hornfisk og en fladfisk. Men de fangster stod ikke mål med de gode oplevelser og det gode kammeratskab, deltagerne tog med sig hjem fra Trout Camp 2021.

 

TC Kollage (1)