Ny lystfisker? Kom med på gratis fisketur med en lokal forening

Fisketur Nybegynder

Drømmer du om at komme i gang med lystfiskeriet? Så har du chancen nu. Lystfisker Danmark og flere lokale lystfiskerforeninger har nemlig arrangeret en række inspirerende events, som gør det nemt at få en god introduktion til lystfiskeriet - også selvom du aldrig har haft en fiskestang i hænderne tidligere.

Lystfisker events

 

Alle arrangementer er ganske gratis at deltage i, men hvis du er mellem 18 og 65, så skal du huske at indløse det statslige Fisketegn.

 

Du finder desuden et oversigtskort og en liste over fiskearrangementerne her.

Hvad skal jeg bruge af udstyr, hvordan er det lige man binder en knude og hvor skal jeg i det hele tage hen på fisketur? Spørgsmålene står ofte i kø, hvis man er ny lystfisker eller godt kunne tænke sig at komme i gang med lystfiskeriet, men aldrig har prøvet det før.

Det prøver Lystfisker Danmark i samarbejde med en række lokale lystfiskerforeninger nu at råde bod på. De inviterer nemlig på gratis fisketurer for alle, der har brug for et få tips og tricks til sit fiskeri.

- Rækken af events henvender sig til alle, som ikke tidligere har fisket, eller som kun har begrænset erfaring. Ved alle events stilles der desuden også alt tænkeligt fiskeudstyr til rådighed. Til at hjælpe dig godt i gang, har vi allieret os med en række sportsfiskerforeninger rundt omkring i landet. Foreningsmedlemmerne vil hjælpe dig med at rigge fiskegrejet til, lære dig at kaste ud og ved samtidig, hvad der skal sættes for enden af linen, for at øge chancerne for at fange noget, skriver Lystfisker Danmark på sin hjemmeside.

Arrangementer over hele landet
Arrangementerne er spredt over hele landet - og det første fiskeevent løber allerede af stablen i morgen, men der er arrangementer henover hele maj, juni og august. Og der kommer løbende flere til.

- Til alle events er der foreningsmedlemmer, som er klar til at svare på alle de spørgsmål, man måtte have som ny-fisker. Skulle du efter dagens fisketur blive bidt af lystfiskeriet, så er et medlemskab i en organiseret lyst- eller sportsfiskerforening samtidig et rigtig godt afsæt for at sætte skub i din fiske-karriere. Foreningsmedlemmerne kender endvidere lokalområdet rigtig godt, og ved derfor, hvor man kan tage hen på den næste tur, skriver Fishing Denmark.

Husk praktisk tøj og godt humør
Alle fisketurerne foregår i den vilde natur - og det kræver selvfølgelig at man husker praktisk påklædning.

- For at få den bedste oplevelse ud af arrangementerne, så vil vi opfordre alle deltagere til at medbringe praktisk fodtøj og ikke mindst påklædning, som matcher vejret. Medbring også gerne noget at sidde på, lidt at drikke og måske en madpakke til at hygge med, skriver Fishing Denmark.

Og ellers er der bare at sige "knæk og bræk".

Du finder en liste over arrangementer og information om tilmelding her.