National lystfiskerside går nu i luften

DSC3663

Den nationale fiskeplatform, som skal gøre fiskeri mere tilgængeligt for både erfarne lystfiskere og nybegyndere, ser nu dagens lys.

Lars Rasmussen

Lars Rasmussen

Direktør

Fakta om Danmarks nationale strategi for lystfiskeri

  • For at støtte lystfiskeriets potentialer fik Danmark for første gang en national strategi for lystfiskeri og en finanslovsbevilling for perioden 2018-2021. Bevillingen er på 32 mio. kroner.

  • Det blev i samme forbindelse bestemt, at Assens Kommune skulle stå for den samlede danske indsats for lyst- og fritidsfiskeri, og driften af et nyt center for området; Lystfisker Danmark.

  • Lystfisker Danmark har til ansvar at implementere følgende elementer af den nationale strategi for lystfiskeri: etablering af en fælles digital platform, målrettet markedsføring af lystfiskeri, støtte til frivillige.

I dag går hjemmesiden www.fishingindenmark.info i luften. En ny side med information og viden omkring lystfiskeri samt 1.600 fiskepladser, der skal gøre fiskeri mere tilgængeligt – både for nye og øvede lystfiskere.

– Mange ting er i øjeblikket lukket på grund af corona. Men det er naturen ikke. Og derfor er jeg super glad for, vi med den nye hjemmeside kan vise vejen til de gode fiskepladser for både lystfiskere, børnefamilier og turister, så vi alle kan komme ud og få noget friskt luft, siger minister for fødevarer, landbrug og fiskeri, Rasmus Prehn.

Den nye hjemmeside er en del af den nationale strategi for lystfiskeri i Danmark, der blev sat i søen med penge fra finansloven i 2018. Siden har Assens Kommune været kaptajn på at føre strategien ud i virkeligheden.

– Den digitale platform gør det mere spændende at være lystfisker i Danmark, fordi den er med til at synliggøre de mange inspirerende muligheder, og de mange gode vandsteder, vi har i Danmark. Samtidig understøtter siden også, hvordan vi alle kan passe bedre på vores vandnatur, siger Arne Kvist Rønnest, der er projektchef i Assens Kommune på den nationale Strategi for lystfiskeri.

Ud over hjemmesiden rummer den nationale strategi for lystfiskeri også en etablering af Center for Kyst- og Lystfiskerturisme i Assens samt et fokus på at udbrede lystfiskeriet til kvinder, børnefamilier og ikke mindst turister.

Inspiration til et bæredygtigt fiskeri
Foruden at samle informationer om gode fiskepladser, bidrager hjemmesiden også med guides til at fange den første fisk og information om vandpleje ude i lystfiskerforeningerne. Danmarks Sportsfiskerforbund hilser den nye platform velkommen, og håber den også kan inspirere til et bæredygtigt lystfiskeri.

– Danmark har nu fået en ny lystfiskerportal, hvilket ikke er set før, og det er vi glade for. Den er flot, informativ og giver et godt overblik over fiskemuligheder i Danmark, og samtidig understøtter den vores arbejde med at informere om bæredygtigt lystfiskeri, og hvordan man passer bedst muligt på fiskene som lystfisker. Derudover er siden også en anerkendelse af, at lystfiskeriet, lystfiskerne og lystfiskerforeningerne i Danmark spiller en vigtig rolle både rekreativt og samfundsøkonomisk, siger Lars Rasmussen, direktør i Danmarks Sportsfiskerforbund.