Pladsguide: Tag på fiskeeventyr på Nekselø

IMGP5407 Tag på øeventyr til Nekselø. Chancerne for fisk er gode, og naturoplevelsen er du helt sikker på at få.

Har du mod på at opsøge nye kyststrækninger og måske løbe ind i fiskeeventyret, er en tur til en af de mange danske øer bestemt en god mulighed. Nekselø i Sejerøbugten er absolut værd at bruge en fiskedag på. Tag færgen over, fisk og nyd den smukke og særprægede natur, inden du tager færgen hjem sidst på eftermiddagen, måske nogle gode oplevelser rigere.

Kun 1,5 kilometer vest for Havnsø på Vestsjælland ligger Nekselø. Du kommer derover med en lille færge, der sejler fra Havnsø. Sejladsen tager kun 20 minutter, og du kommer i land ved en lille havn på nordøst siden af øen.

Første færge sejler på hverdage kl. 8.00, og så kan du stå klar ved kysten ved nitiden. I weekenden sejler første færge først kl. 9.45. Når du skal hjem igen, kan du tage færgen kl. 14 eller 17 i hverdagene og kl. 16 eller 17 i weekenden.

Du kan booke din billet her.

Fisk på sydvest- og nordsiden
De spændende fiskestræk ligger især på sydvest-siden og på rundingen mod nordvest, så fra færgehavnen kan du gå de 600 meter tværs over øen. På sydvest-siden af øen er der skrænter ned til vandet, så det gælder om at finde et sted, hvor det er til at komme ned til kysten. Du har muligheden her.

Hele sydvestsiden er en fin strækning til havørredfiskeri med vekslende bugter og små rev med masser af sten og blæretang. Der skal stort set ikke vades ud, og både spinne- og fluefiskeren kan være med her.

Nordspidsen er en rigtig fin plads. Her er også masser af sten og blæretang, og der går en god strøm rundt om pynten. Her er gode chancer hele året.

Sydspidsen og nordøstsiden er knap så spændende med overvejende sandet og lavvandet bund.

DSC 0022
IMG 4354
DSC 0071

Unik natur
Naturen på Nekselø er et kapitel for sig. Øen er fredet, og den sydvestvendte kyst er præget af nogle markante og stejle kystskrænter.

På en del af skrænterne er det tæt slåenkrat, der dominerer, mens der andre steder er nogle iøjnefaldende terrasser, dannet ved nedskridning og dyrs færden på skrænterne.

I perioden 1. april til 15. juli er det kun tilladt at færdes på veje og stier af hensyn til de ynglende fugle. Der er derfor begrænsede fiskemuligheder i denne periode.

Læs mere om naturen på Nekselø her