Majestic Mariager Gathering: Perfekt havørredvejr, råhygge og entusiastiske fluefiskere

Majestic 2020 De morgenfriske tog en tidlig tur til fjorden om lørdagen.

Efter sidste års debut var der gensyn med det hyggelige fluefiskertræf Majestic Mariager Gathering sidst i august måned. Weekenden gik med blandt andet på gakkede konkurrencer og test af lækre stænger i fjorden.

Den sidste weekend i august løb historiens andet Majestic Mariager Gathering-fluefisketræf af stablen ved smukke Mariager Fjord og med Danmarks Sportsfiskerforbund som arrangør. 12-15 deltagere havde trodset tidens corona-trussel og var troppet op ved den skønne naturskole Låenhus på fjordens nordside for at tilbringe weekenden i selskab med ligesindede fluefiskere og instruktører fra Sportsfiskerforbundet.

Enkelte havde taget forskud på glæderne og fisket hele dagen ved fjorden og kunne rapportere om svære, men ikke umulige fisk i fjorden. De havde taget en håndfuld fisk i løbet af dagen, heriblandt enkelte pæne fisk omkring 50 cm.

Majestic Mariager Gathering 2020

Blinde-binde-battle
Fredag begyndte weekendens løjer så med lækker mad i form af 4 kg pulled pork, som træffets koordinator selv havde medbragt efter en længere proces afsluttet med 14 timer i ovnen natten til fredag.

Derefter blev der taget hul på træffets forskellige bi-aktiviteter med første konkurrence: Bind en kobberbasse-flue med bind for øjnene. Til stor morskab for de øvrige deltagere klovnede de konkurrerende deltagere rundt med bindetråd, kroge, sakse, dubbing og fluestik. Det lykkedes dog at binde nogle fluer, og Lukas Petersen endte med at stikke de øvrige deltagere med en flot tid på 1 minut og 32 sekunder for en rigtig pæn flue. Godt gået!

Siden blev der budt på Gin fra Island, røverhistorier og hygge. Der blev bundet fluer til langt ud på natten, mens regnen trommede hårdt på taget. Enkelte deltagere fandt alligevel tidligt lørdag morgen vej til vandet, hvor vinden havde lagt sig og givet en helt spejlblank fjord, der tog sig overordentligt smukt ud i morgendisen. Fiskene var dog ikke med på legen.

Foto: Philip Thomas.
Foto: Philip Thomas.
Majestic Mariager Gathering 2

Styr på kasteteknikken
Efter morgenmad stod resten af dagen på fiskeri og deltagerne delte sig i tre hold, som fiskede forskellige steder i fjorden i løbet af dagen. Det blev til flere fisk i løbet af dagen, hvor vejret viste sig fra sin pæne side trods truende regnfulde skyer. Perfekt havørred-vejr!

I løbet af eftermiddagen blev der fremvist stænger fra Arctic Silver og trænet kasteteknik, så deltagerne kunne få finpudset deres kast og rette eventuelle fejl. Lars fra Arctic Silver havde hele weekenden igennem stillet en mængde lækre stænger til rådighed for deltagerne, der fik rig mulighed for at prøve stængerne af ved vandet.

Vi mødtes til aftensmad, som for dagens vedkommende stod på en kæmpe gryde chili con carne. Derefter var der tid til hygge, fiskeri eller den fremragende sport "fluegolf", hvor deltagerne konkurrerer på en opstillet bane for at bruge færrest mulige kast på at placere fluen i den opsatte hulahopring på de seks huller, der udgør banen.

Bedste Fiskefoto Kopi
Årets bedste fiskefoto. Foto: Rasmus Stenholm.
Bedste Stemningsfoto
Årets bedste stemningsfoto. Foto: Philip Thomas.

Støt vores fiskekurser

Danmarks Sportsfiskerforbunds fiskekurser og -events bliver til i kraft af det store engagement hos vores fiskeinstruktører, som hvert år lægger omkring 5000 frivillige timer i arbejdet.

Når du køber fisketøj i Danmarks Sportsfiskerforbunds webshop, er du med til at sikre muligheden for, at vi kan tilbyde et bredt udvalg af fiskekurser til fair priser. 

Se alle "Støt en god sag"-produkter her

Årets fotokonkurrence
Igennem hele weekenden kørte to fotokonkurrencer, nemlig ”Bedste stemningsfoto” og ”Bedste fiskefoto”.

De to vindere blev: Rasmus Stenholm (Bedste fiskefoto) & Philip Thomas (Bedste stemningsfoto).