Lyttede til en indre stemme og fik ny PR-havørred

IMG 1181 Ramazan lyttede heldigvis til den indre stemme, der sagde, at det ville være en god ide at gå ud til favoritrevet. Resultatet blev en ny PR-havørred på næsten 6 kg.

Det startede med en hyggetur sammen med hele familie på Stevns, men Ramazan Cetin havde også fået listet sine nye waders med i bilen, hvis nu lysten til noget havørredfiskeri skulle komme over ham. Det kom den ud på aftenen, og han travede ud til sit favoritrev, hvor resultatet blev tre fine havørreder med en ny PR på toppen.

Torsdag den 24. juni var Ramazan Cetin fra København taget med hele familie til Stevns for at grille og spille lidt hyggefodbold. Han havde dog også taget sit grej og nye waders med i bilen, og da klokken blev 22, var der en indre stemme, der viskede, at det var tid til at forsøge sig efter havørred.

Fik hurtigt to fine ørreder
– Jeg kom ned til pladsen og gik målrettet mod det rev, hvor jeg fik fisk sidst for cirka to uger siden. Jeg har tit oplevet, at når strømmen går mod nord, kommer fiskene ind fra venstre side af revet. Det var også tilfældet denne gang, fortæller Ramazan.

Der gik kun fire kast, så huggede den første ørred. Det var en fin fisk på 48 cm, og allerede kastet efter var der hug igen. Det var endnu en fin fisk omkring den halve meter. Tilfreds med at have lyttet til sin indre stemme tog han sig en smøg og nød resultatet. De næste fire kast gav ikke noget, men så skete der noget igen.

Udløb og gummiben
– Jeg vælger at lægge et kast ud lidt skråt til venstre af revet og kører turbo-hurtigt ind i cirka 10 omgange, hvorefter jeg sætter tempoet ned til normal indspinning. Så snart tempoet falder, kommer hugget. Hun er sur og plasker hårdt i overfladen et par gange, mens jeg kan mærke på rykkene i stangen, at det er en god fisk, fortæller han og fortsætter:

– Hun tager et godt udløb, og jeg får løsnet bremsen lidt, så jeg kan presse hende, da hun er meget langt ude. Jeg kan mærke, at jeg får gummiben. Hun stopper op engang imellem, hvor jeg kan presse hende stille og roligt, men halvvejs inde tager hun endnu et kraftigt udløb skråt til venstre og plasker lidt med halen, så jeg kan se hende i mørket.

Tankerne begynder at køre rundt i hovedet, for fisken er langt ude og skal pumpes ind igen. Forfanget er ikke blevet skiftet de sidste to uger, og bare den nu ikke ryger af.

Jubel og sejrsdans
– Jeg får pumpet fisken ind, og hun er træt, men lige inden jeg skal nette hende, kommer der liv i hende igen. Hun trækker igen 50 meter ud, men stopper så op. Jeg hjuler hende ind, og hun følger pænt med, hvorefter jeg kan nette hende uden drama. Jeg bryder ud i jubel og tager en lille sejrsdans på de glatte sten, så det var ved at gå galt. Et kys på panden af fisken og på min Cicerello-wobler, som har givet fisk de sidste tre ture, fortæller Ramazan.

105643879 579100209658995 7568830289704863668 N Den store ørred huggede på en Cicerello-kystwobler lavet af Fabio Vilasi fra Noah's Endegrej.

Ny PR med imponerende kondition
Hans net har indbygget vægt, og den stopper omkring 6 kg. Målebåndet siger 72 cm, men han er usikker på, om den nu også vejer så meget med den længde, og da han kommer hjem midt på natten, leder han forgæves efter sin digitalvægt, men først næste dag får han fisken vejet.

– Fisken blev indvejet til 5,72 kg og målte 72 cm, som giver en imponerende konditionsfaktor på 1,53. Samtidig er det også ny personlig rekord. Jeg har aldrig fanget en så tyk fisk før, slutter Ramazan.