Her er den nye dato for Lystfiskeriets Dag

Lystfiskeriets Dag 2020

Lystfiskeriets Dag rejser sig igen efter forårets corona-nedlukning. Den 13. september 2020 inviterer vi hele Danmark på fisketur, og din forening kan være med som arrangør.

Som masser af andre arrangementer blev Lystfiskeriets Dag aflyst dette forår på grund af corona-epidemien. Men nu får danskerne alligevel chancen for at komme ud at fiske med sportsfiskerforeninger, fiskesøer, naturskoler og kommuner i 2020.

Danmarks Sportsfiskerforbund afholder Lystfiskeriets Dag søndag den 13. september 2020, og det sker i en tid, hvor mange nye lystfiskere finder vejen til fiskepladserne. Fiskeristyrelsen melder om en stigning i salget af lystfisker-årstegn på 20 % i månederne marts, april og maj sammenlignet med samme periode i 2019 og 2018.

Samtidig kom lystfiskeri bredt ud til danskerne i år med tv-udsendelsen FISKEBANKO, der blev sendt live på DR2 lørdag den 6. juni.

TIPS TIL JERES ARRANGEMENT PÅ LYSTFISKERIETS DAG:

FØR:

 • Opret jeres arrangement som begivenhed på Facebook, og del begivenheden mest muligt
 • Hæng plakater op i lokalområdet, fx butikker, bibliotek, grejshops
 • Kontakt den lokale brugs / bager / grejshop for sponsorater af mad, drikke og evt. præmier
 • Invitér lokalpressen på besøg til en foromtale eller dækning af jeres arrangement
 • Book en instruktør fra Danmarks Sportsfiskerforbund
 • Sørg for fiskegrej til udlån på dagen
 • Inddrag juniorafdelingen i forberedelserne

UNDER:

 • Tilbyd rigelig hjælp og instruktion til nye lystfiskere – gerne med hjælp fra juniorafdelingen
 • Giv deltagerne noget til smagsløgene
 • Bed om lov til at gemme deltagernes navn og e-mail med henblik på invitation til senere arrangementer
 • Husk at tage gode billeder TÆT på personerne

EFTER:

 • Kontakt deltagerne på mailing-listen med info om opfølgende arrangementer/fisketure i klubben

Bliv arrangør
På Lystfiskeriets Dag er det målet, at flest mulige danskere får en god fiskeoplevelse og måske får lyst til at fortsætte med at fiske. For en nybegynder kan det være en udfordring at håndtere både grej og teknik, men med vejledning fra erfarne lystfiskere kan deltagerne komme godt fra start.

Din forening kan være med til at dele ud af de gode fiskeoplevelser ved at stå for et arrangement på Lystfiskeriets Dag. I bestemmer selv, hvordan dagen skal forløbe. Det vigtigste er, at I står klar til at hjælpe deltagerne med fiskeriet. Det er desuden en god ide at tilbyde udlån af fiskegrej og at servere lidt mad og drikke, så deltagerne får en god helhedsoplevelse.

Nogle sportsfiskerforeninger har haft stor succes med at invitere deltagere fra Lystfiskeriets Dag på nye fisketure sammen med foreningen. Det kan f.eks. være arrangementer for børn, som måske bliver så bidt af at fiske, at de sidenhen bliver en del af foreningens juniorafdeling.

Tilmeldingsfrist for arrangører er den 2. august 2020. Alle arrangementer vil blive annonceret her på Sportsfiskeren.dk fra midten af august måned. Derudover kan I med fordel oprette jeres arrangement i den landsdækkende kalender over naturoplevelser i 2020 på Voresnatur.dk.