Fiskefeberen blev tændt på Lystfiskeriets Dag trods blandet fiskevejr

Lystfiskeriets Dag ved Halsskov Odde 2019-kopi.jpg Kysten ud mod Revet ved Storebæltsbroen var tæt belagt med lystfiskere, der deltog i Lystfiskeriets Dag med Korsør Lystfiskerforening.

Lystfiskeriets Dag 2019 bød på gode debutoplevelser og flere steder også pæne fangster. En masse børn fik prøvet at fiske, blev fortrolige med grejet og lærte at kaste. Nogle af dem var også så heldige at fange fisk.

Lystfiskeriets Dag søndag den 19. maj var en succes hos de fleste arrangører, selvom de ikke er enige om, hvorvidt det var godt eller skidt fiskevejr.

Arrangørerne fra Svendborg Sportsfiskerforening oplevede blæsevejr ved Skrårupøre Strand, hvor foreningen fiskede efter hornfisk sammen med ca. 25-30 deltagere. Bølger og modvind gjorde opgaven sværere, men det lykkedes at fange et par hornfisk direkte fra stranden. Foreningens frivillige guider tog på skift længere ud og fangede da 10-15 hornfisk plus en enkelt havørred. Fiskene blev røget og delt ud som smagsprøver til deltagerne.

– Trods en svær start på dagen blev det et vellykket arrangement med glade børn og stolte forældre. Nogle havde en fiskestang i hånden for første gang, blev ret gode til at kaste, og turen skulle gå forbi grejhandleren allerede mandag, fortæller Preben Sørensen fra Svendborg Sportsfiskerforening.

image2.jpeg Hos Vejle Sportsfiskerforening var der helt nye lystfiskere blandt deltagerne, som mødte talstærkt op.

Stort fremmøde i Korsør
Vejrguderne var med Korsør Lystfiskerforening, da det hverken var for varmt eller for koldt den 19. maj. Det konstaterer juniorleder og ansvarlig for Lystfiskeriets Dag, Rico Lie. Korsør Lystfiskerforening havde et meget velbesøgt arrangement i år med rundt regnet 500 gæster, hvoraf 46 deltog i dagens fiskekonkurrence for juniorer. Der var præmier for de tre største hornfisk og en enkelt præmie for en lille ørred, der blev fanget som bifangst til hornfisk.

Også Vejle Sportsfiskerforening var godt tilfreds med fremmødet på Lystfiskeriets Dag.

– Dagen igennem besøgte ca. 150 mennesker klubhuset, åen og den smukke natur i Vejle ådal. Mange forældre og bedsteforældre lagde vejen forbi med børn og børnebørn, og det var vi virkelig glade for at se, fortæller Kasper Emil Nielsen fra arrangementsudvalget i Vejle Sportsfiskerforening.

I anledning af Lystfiskeriets Dag var der gratis fiskeri på et stykke af åen og mulighed for at låne fiskegrej. Ved ankomst blev deltagerne budt på morgenbrød, og senere blev der serveret frankfurtere med tilbehør.

Lystfiskeriets Dag_1926_2019.jpg Regnbueørrederne i Højkilde Fiskesø var blevet udsat til dagen.

Succes i søerne
Ved den lille sø ved Bromsmae på Nordvestfyn tog frivillige fra Vends Sportsfiskerforening imod børnefamilier, der ville prøve medefiskeri efter skalle og brasen. Foreningen havde medbragt dej og hjemmelavede fiskestænger af bambus, som børn og voksne kunne låne. Flere prøvede sig også frem med majskorn og regnorm som agn, og der var nærmest fangstgaranti uanset metode. I dagens løb blev der fanget mange skaller, så alle børn kunne gå hjem med en succesoplevelse.

I Højkilde Fiskesø i Skarrild var Lystfiskerforeningen af 1926 vært for en dag med fiskeri efter hugvillige regnbuer. Dagen igennem hyggede børn og voksne med fiskeri, snobrød og pølser, og da fiskedagen sluttede, blev de tre største fisk præmieret. Victoria Nielsen fik en fin tredjepræmie for en fisk på 42 cm og 1,14 kg, Oliver Sletten fik andenpræmie for en fisk på 49 cm og 1,7 kg, mens førstepræmien, et fiskesæt, gik til Asger Mølgaard for en ørred på 53 cm og 2,06 kg.

Kolding Sportsfiskerforening plejer at fejre Lystfiskeriets Dag ved Slotssøen i Kolding by, men havde i år flyttet arrangementet til Marielundsøen for at undgå kasteudfordringer ved blæsevejr. Det kunne mærkes på deltagerantallet, som var noget mindre end sædvanligt, men de fremmødte hyggede sig gevaldigt ved den smukke sø.


Bromsmae_Lystfiskeriets Dag 2.JPG Skallefiskeriet med Vends Sportsfiskerforening var nemt og tilgængeligt for selv mindre børn.

Fiskeri i voldgraven
I Nordjylland var der fiskeri i Bangsbo Å og i voldgraven ved Bangsbo Hovedgaard sammen med Lystfiskerforeningen for Frederikshavn og Omegn. Deltagerne havde en dejligt solrig dag ved å og voldgrav. Der blev i dagens løb fanget gedder, ål, aborre, skalle og en enkelt ørred.

– Vi brugte arrangementet til at promovere juniorafdelingen, og rigtig mange af dagens gæster vil gerne deltage i et opfølgende møde og fisketur, fortæller Kim Larsen fra foreningen.

I Vordingborg var der stor succes med dagens fiskeri i voldgraven ved slotsruinen. Det lykkedes alle deltagere at fange fisk, og der blev fanget skaller, aborrer og karper i selskab med Sportsfiskerforeningen Storstrømmen. Dagens første fisk blev blandt børnene fanget af Aksel Torp Westh, som vandt et fiskesæt for præstationen. Den største fisk fanget af et barn var Magnus Corneliussens skalle på 347g. Magnus vandt også et fiskesæt. Der blev desuden fanget nogle fine karper på op til 5,5 kg af Hans Henrik Henriksen.

Tak til alle frivillige for den store indsats på Lystfiskeriets Dag, hvor mange børn lærte at mestre en fiskestang og prøvede at fange fisk.

Lystfiskeriets Dag_Bromsmae.JPG
Nyfanget skalle. At røre ved den erobrede fisk er en stor oplevelse for nye lystfiskere.