Burgere og blankfisk ved Session på Bornholm

DSC 3414 Der blev tid til både fiskeri og hygge ved strandgrillen, da der var Session på Bornholm i begyndelsen af marts.

Fiskene var der bestemt, og flere flotte blankfisk lod sig overliste ved årets Session på Bornholm i første weekend i marts, selv om vind og vandstand gav deltagerne nogle udfordringer.

I ugen op til årets Session på Bornholm viste vejrudsigten, at der var gode chancer for at få nogle dage med fint vejr og ikke mindst tilpas svag vind, så det ville blive muligt at fiske. Det glædede selvfølgelig de to arrangører, Frederik Laks Lorentzen og Gordon Henriksen.

– De tidligere år har vi haft rigtigt vintervejr med minusgrader og sne, og i denne vinter har det ene blæsevejr afløst det andet, men endelig stoppede blæsten lige op til vores arrangement, fortæller Frederik.

Under Session-dagene kom den dog tilbage og fra skiftende retninger, og kombineret med meget høj vandstand gav det ikke de optimale vilkår. Hård vind på sydkysten og høj vandstand, hvor vandet får fat i lerskrænterne, gav mange steder stærkt farvet vand.

Næste Session

 

Næste gang, der inviteres til Session, bliver på Møn den 12-14. september 2020.

Burgere på stranden
Årets Bornholm-Session havde samlet ca. 40 deltagere, hvilket er lidt flere end ellers, og der var bl.a. nye deltagere fra Sverige. Det sociale samvær var som sædvanlig en væsentlig del af arrangementet, og i år blev der bl.a. sat en stor grill op på stranden i Snogebæk, så der kunne serveres burgere til alle.

– Det var bare helt perfekte forhold på pladsen, for flere fangede ørreder lige ud for grillen, mens vi lavede mad, og der var mange kommentarer fra forbipasserende, der gik tur på stranden, fortæller Frederik.

Niels2 Niels Lagergaard Pedersen landede to flotte blankfisk på 63 og 64 cm.

Flere flotte blankfisk
Samlet set blev der ikke fanget overvældende mange fisk, men der var en del flotte blankfisk imellem. Om lørdagen blev der fanget fem blanke havørreder over 60 cm. Den største målte 70 cm og blev fanget af Brian Grensteen.

Blandt årets deltagere var Niels Lagergaard Pedersen, der fiskede sammen med tre venner. Den skiftende vind gjorde, at de fik fisket på alle sider af øen, og en del af tiden var det muligt at komme på sydkystyen. Den mulighed benyttede Niels til at fange en flot blankfisk på 64 cm på et af revene på sydkysten, og da vinden skiftede, havde han igen heldet med sig ved Balka, hvor han fik en anden blankfisk på 63 cm.

– Jeg har aldrig set så mange fisk i overfladen, som denne gang. Da vinden lagde sig viste de sig alle steder, men vi kunne kun lige nå ud til en del af dem. Desværre var de helt apatiske og meget svære at få til at hugge, fortæller Niels.

Bemærk, at Session 2020 på Bornholm blev afholdt, inden myndighederne begyndte at lukke Danmark ned og indførte forbud mod forsamlinger på mere end 10 personer for at nedbringe spredningen af covid-19-virus.