Tre vilde dage på Stevns

Lars3 Lars Olsen havde held med en sølvfarvet prototype af TUWOB-kystwobleren, da han gæstede Stevns den 29. december.

Normalt slår Lars Olsen sine folder andre steder end på Stevns, når han tager på kysten efter havørred, men efter tre ture i rap med flotte, blanke fisk over 65-70 cm har han nok ikke besøgt klinten for sidste gang.

Fem gange inden for de sidste fem år. Så få gange har den ellers meget ihærdige kystfisker Lars Olsen fisket på Stevns. Tre af de fem gange har været her omkring jul og nytår, og det har givet ham store, blanke fisk på 65-70 cm på hver tur.

Han lægger ikke skjul på, at klintekysten fisker rigtig godt i øjeblikket, når man rammer de optimale forhold, og de opstår tit, når en dag med sydøstenvind afløses af en dag med sydvestenvind. Så er der nemlig tilpas med svæv og røre i vandet.

Fik fisk, da han overtog makkerens plads
Første gang Lars var ved klinten var den 21. december, hvor han fiskede sammen med sin makker. Lars fiskede mod højre, mens makkeren gik mod venstre og da de mødtes igen kunne hans makker fortælle, at han havde mistet et par gode fisk.

Lars gik derefter ud på et af de rev, hvor hans makker havde været, og det gav hurtigt en havørred på 61 cm, og kort efter fik den følgeskab af endnu en på 67 cm. Begge fisk blev fanget på en Capri-wobler på 13 g.

Fandt en plads i flokken
Den 29. december var han tilbage på Stevns på en anden plads, hvor der allerede gik seks mand, da han ankom. De havde ikke fanget noget, men Lars fandt en plads og gav det en chance.

Efter tre kvarters fiskeri var der bud efter hans wobler, og han kunne lande endnu en flot blankfisk. Denne gang sagde målebåndet 65 cm, og det var TUWOB kystwobler i sølv, der gjorde udslaget. 10 kast senere fik han endnu en fisk på 55 cm.

Lars2 Trods manglende lokalkendskab fik Lars fine fisk på alle tre ture.

To store fisk på UL-stang
Den tredje tur til Stevns var den 7. januar, hvor han havde taget det lette grej med, idet stangen var en ni fods UL-stang med en kastevægt på beskedne 1-9 g. For enden af linen sad en lille hvid og pink wobler på 11 g, og det var lige sagen, for helt ude i kastet huggede en stor havørred. Under fighten var den ude af vandet 5-6 gange, og Lars fik sved på panden, men fik den dog sikkert ind.

Der sluttede det dog ikke, for senere på turen fik den følgeskab af endnu en sølvblank skønhed på 70 cm.

– Det har været helt vildt at opleve tre ture i rap med fisk på 65-70 cm på en plads, som jeg dårlig nok kender. Der er vist ikke tvivl om, at Stevns fisker fantastisk i øjeblikket, fortæller Lars til Sportsfiskeren.dk.

Lars5 Da Lars overtog makkerens plads, gav det denne fisk.
Lars1 Trods trængsel på pladsen fik Lars alligevel fisk på land.
Lars4 Den foreløbig sidste tur til klinten gav disse to flotte fisk.