Fem fede kystpladser på Røsnæs og Asnæs

DSC 0227 Med lidt held kan du få havørrderne helt op på finnerne som her ved Melby Sønderstrand.

De to store næs, der omkranser Kalundborg Fjord på Vestsjælland byder på rigtig mange spændende kystpladser både på fjordsiden og på yderkysterne mod Storebælt. Her får du fem gode pladser, der med lidt held kan give dig løse havørredskæl på fingrene.

Asnæs og Røsnæs er ikke uden grund velkendte steder blandt havørredfiskere på Sjælland. De har gennem årene kastet mange gode fisk af sig, og med mindre vinden kommer lige fra vest og er af en vis styrke, kan man næsten altid finde et sted at fiske.

Nogle steder kan man parkere lige i vandkanten, mens man andre steder skal ud på en længere gåtur, men så skal man til gengæld ikke dele pladsen med så mange andre.

Melby Sønderstrand
Pladsen ligger på Storebæltssiden af Asnæs lige syd for Kalundborg. Ved Melby Sønderstrand kan du parkere helt nede ved vandet her. Du kan også køre længere ud ad næsset og parkere her lige inden Forskov. Du har så et 3,5 km langt fiskestræk mellem de to parkeringspladser.

På stort set hele strækningen er der et smal, mørkt bælte helt inde under land og der er chancer for at finde ørreder over det hele. Der er enkelte små spidser med rev, der strækker sig længere ud og dem skal man give ekstra opmærksomhed. På strækningen lige nedenfor parkeringen ved skoven, kan man vade ud og fiske fra en sandrevle og nå et fint mørkt bælte.

Det lange, smalle bælte tæt under land dækkes fint med et fluekast, men spinnefiskeren kan også sagtens være med.

Pladsen kan fiskes hele året, men er især god at besøge fra oktober og frem til hornfiskenes ankomst.

P9280011 Der er et smalt, mørkt bælte helt inde ved land på hele strækket.
P3280010 Simon Stacey fangede denne smukke ørred på strækket en dag i marts.
PA150004 Det er dårlig nok nødvendigt at vade, når man fisker på strækket.

Revene på sydvestsiden af Asnæs
De to store rev yderst på sydvestsiden af Asnæs er rigtig spændende havørredpladser, men det kræver en indsats at nå frem til dem. Følg den offentlige vej til den slutter ved parkeringspladsen ved Havnemark.

Herfra går turen til fods ned gennem skoven, og efter 1 km når du sydsiden af Asnæs. Herfra er der yderligere 1 km hen til det første store rev. På vejen derhen er der også fin bund og gode havørredchancer. Det yderste store rev nås efter knap 1 km mere.

Begge rev strækker sig langt ud, og der kan være en hård strøm hen over dem. Her er gode havørredchancer hele året, men revene indbyder ikke mindst til fiskeri i sommernatten.

Asnæs 140202 5 Det første rev strækker sig langt ud i Kattegat.
Asnæs 140202 7 Der er tit en kraftig strøm henover revene.
IMGP5540 Her er masser af sten og blæretang.

Træk på de lokale

Bliv medlem af en af de lokale sportsfiskerforeninger på Vestsjælland. Så kan du deltage på fællesture og i det hele tage drage nytte af den viden, de lokale foreningsmedlemmer ligger inde med.
Tjek mulighederne her:

 

Kalundborg Sportsfiskerforening

Høng Sportsfiskerforening

Gørlev Sportsfiskerforening

Odsherred Sportsfiskerforening

Røsnæs Fyr
Yderst på Røsnæs ligger fyret og nedenfor strækker revet sig ud i Kattegat. Mens der var langt at gå ud til revene på Asnæs, kan du køre helt ud til fyret. Det betyder også, at du sjældent blive alene på pladsen.

Der er kraftig strøm hen over revet, og det er en plads, der hele året giver gode chancer for havørred, men det gælder ikke mindst de lyse sommernætter.

DSC 0088 Der er gode chancer for action ude på Røsnæsrevet.
DSC 0104 Sten, blæretang, kraftig strøm og til tider store fisk.
DSC 0137 Revet er et oplagt sted til natfiskeri, men vær klar til at dele pladsen med andre.

Moserne på nordsiden af Røsnæs
Fra parkeringspladsen tæt på naturcenteret kan du følge en sti ned til moserne på nordsiden af Røsnæs. På vejen ned kan du i klart vejr nyde udsigten til Samsø ude i Kattegat. Der er 0,8 km at gå, og du kommer ned til en lang strækning med masser af plads at udfolde sig på. Strækningen varierer med store sten og blæretang, små rev og bugter med dybt vand helt ind til land.

På de dybe stræk er det næsten ikke nødvendigt at vade, og ikke mindst spinnefiskeren kan her fiske i en frisk pålandsvind.

Strækket kan fiskes hele året, og hvis du vil undgå trængsel på de store rev, kan du finde god plads her i sommernætterne.

IMGP5070 De små rev på strækningen er ideelle for fluefiskeren.
IMGP4724 De dybe bugter kan fiskes i frisk pålandsvind.
IMGP4053 Prøv strækningen i sommernætterne. Her er som regel god plads.

Fiskeguide for Kalundborg Kommune

 

Kalundborg Kommune har sammen med Fishing Zealand lavet en folder med beskrivelse af 14 kystpladser i kommunen. Tjek den her.

Saltbæk
Følg Saltbækvej, til du kommer til en parkeringsplads helt ude ved vandet. Herfra kan du fiske både til højre og venstre. Mod højre kan du gå nede langs vandet, da det bagvedliggende område er fuglereservat.

Strækningen rummer både små spidser, badekar og et længere stræk, hvor du kan gå på en sandrevle og affiske et fint mørkt bælte med store sten og varieret bund.Længere nordpå drejer kysten, og der kommer nogle store bugter med spændende badekar.

Mod højre fra parkeringspladsen passerer du et udløb fra Saltbæk Vig, og hvis slusen er åben, kan der strømme masser af ferskvand ud. Der er ikke noget fredningsbælte ved udløbet.

DSC 0014 En ørred har taget fluen på strækningen til højre for parkeringspladsen.
DSC 0026 Strækningen ved Saltbæk egner sig til både flue- og spinnefiskeri.
IMGP1698 (1) Fiskene går tæt på land i badekarrene inde i bugterne.