Kursister måtte nøjes med flygtige kontakter på klippeøen

Bornholm 8 Deltagerne måtte træne deres nye færdigheder som kystfluefiskere i kraftigt blæsevejr.

Vejret var en udfordring, da otte bornholmere tilbragte en weekend med fiskeinstruktør Lars Broberg for at blive vaskeægte kystfluefiskere.

Sidst i oktober gæstede jeg Bornholm med det populære kursus ”Bliv kystfluefisker på en weekend”. Kursets otte deltagere troppede op til en weekend med kuling, som ville udfordre selv de mest garvede fluefiskere, men det var de inkarnerede bornholmske lystfiskere ligeglade med; der var jo havørreder på kysten, der skulle fanges.

Lørdag startede vi i Bornholms Sportsfiskerforenings klublokale, først med morgenmad og derefter introduktion til kystfluefiskeriet. Alt det praktiske med valg af stang, line og fluer blev afdækket og suppleret med lidt praktisk knudebinding af de mest almindelige knuder.

Derefter handlede det om, hvor havørreden befinder sig, og hvordan man planlægger en kysttur med de værktøjer, som findes på nettet i form af vejrprognoser og øvrige værktøjer med prognoser for vindretning, strømskifte og vandtemperatur. Formiddagens program sluttede af med teori om fluekastets fysik, og om eftermiddagen blev der praktiseret kastetræning med henblik på distance til kysten. Kursisterne fik alle personlig feedback med forslag til forbedringer og øvelser. De var nu godt trætte, men også tændte på fiskeriet søndag.

Nulture en del af gamet
Dagen startede søndag med en stiv kuling fra sydvest og vest, hvilket resulterede i bølger på 1,5 meter og vind på 12-14 m/sek. Med udsigt til at vi ville ende med at stå i brændingen og få våde tæv, fandt vi hurtigt en ny plan frem og indtog en fiskeplads lige nord for Snogebæk Havn. Der blev linerne luftet uden held, og desværre fulgte vinden med og pressede os endnu længere mod nord. Den kraftige vind vanskeliggjorde fiskeriet, så det blev blot til et par kontakter i løbet af dagen, men at håndtere nulture er også en del af gamet.

Bornholmerne er ikke lette at slå ud, så skuffelsen blev nemt skyllet ned med frisk bålkaffe på stranden, godt krydret med vittigheder og røverhistorier.

Efter en god tur er jeg begyndt at varme op til at afholde endnu et kursus på Bornholm, hvor der vil være mulighed for overnatning til deltagere, der kommer fra resten af landet for at fiske fra klippeøen. Hold øje med vores aktivitetskalender, hvor nye kurser bliver annonceret.