HavørredJam for alle kystfiskere

IMG 0434 Fishing Zealand inviterer for andet år i træk til HavørredJam. Denne gang foregår det på campingpladsen Kongernes Feriepark i Smidstrup.

Der er lagt op til en maksimal hygge og inspiration for alle, der fisker havørred på kysten, når der afholdes HavørredJam lørdag den 2. november i Smidstrup ved den nordsjællandske kyst. Dagen byder på spændende foredrag, kastedemoer, mulighed for at afprøve nyt grej og for at se nogle af landets bedste fluebindere i aktion.

Campingpladsen Kongernes Feriepark i Smidstrup i Nordsjælland danner rammen om årets HavørredJam, hvor alle, der elsker at fiske efter havørred på kysten, kan deltage gratis. Fishing Zealand, der står for arrangementet, lægger op til en hyggelig dag, hvor du kan få masser af inspiration med hjem, for programmet indeholder nemlig spændende foredrag, kastedemoer og fluebinding i topklasse.

Flere grejforhandlere dukker op med de nyeste ting, så du får mulighed for at kaste med nye stænger og afprøve endegrej i poolen.

Tre spændende foredrag
Claus Eriksen fra Fyn arbejder til daglig i Go Fishing i Odense og er kendt fra filmene om Havørredens hemmeligheder. Claus har sat et foredrag sammen, der har fået den underfundige overskrift ”De tre største kystfluefejl, som Claus begår gang på gang, og historien om maskinpistol-fiskeren ….”.

Lars Kyhnau Jensen, der også kommer fra Fyn, fortæller om sit spinnefiskeri på kysten, hvor han både har haft succes med dagfiskeri om sommeren og fiskeri over mudderbund om vinteren. Han har givet det titlen ”Aha-moment fra kyst og båd”.

Rune Hylby, der er bandeleder for ”Den sjællandske grusbande”, kommer og fortæller om grusbandens arbejde, hvor frivillige hænder er med til at sikre flere havørreder ude ved kysten.

Claus Claus Eriksen tager udgangspunkt i sine tre største kystfluefejl.
Lars (1) Lars Kyhnau Jensen har med held fisket havørred midt om på sommerdagen.
Henrik (1) Henrik Mortensen kommer og tryller med fluestangen.

Dagens faste programpunkter

 

09.30 Dørene åbnes, og der er kaffe og et rundstykke.

10.15 Kastedemo ved Henrik Mortensen.

11.15 Rune Hylby fra ”Den sjællandske grusbande”.

12.15 Claus Eriksen holder foredrag.

13.20 Kastedemo ved Henrik Haupt.

14.20 Lars Kyhnau Jensen holder foredrag.

16.30 HavørredJam slutter for i år.

 

Adresse

Kongernes Feriepark, Helsingevej 44, 3230 Smidstrup.

Kastedemoer og fluebinding
Der er to kastedemoer på programmet ved årets HavørredJam, og arrangørerne har fået den kendte fluekasteinstruktør Henrik Mortensen fra Salmologic på banen.

Desuden vil Henrik Haupt fra Copenhagen Fly Casting Club vise sine færdigheder, og efterfølgende vil medlemmer af klubben stå til rådighed med vejledning og gode råd.

Dagen igennem vil tre dygtige og kreative fluebindere sidde klar ved deres stande, hvor de viser, hvordan de arbejder og gerne tager en snak med alle, der kommer forbi. De tre er Kern Lund, John Mortensen og Mathias Rosenmejer Ibsen.

Overnatning, mad og drikke
Har man brug for at overnatte i forbindelse med arrangementet, giver campingpladsen 15 % i rabat i dagens anledning. Campingpladsen har blandt andet hytter i forskellige størrelser.

Alle deltagere har mulighed for at bestille varm mad til såvel fredag som lørdag aften, og desuden kan man bestille mad til frokost lørdag.

Bemærk, at der skal bestilles på forhånd.

Læs mere om bestilling af overnatning og mad her.

IMG 6866
Du kan få det nyeste grej i hånden til HavørredJam. Foto: Rasmus Juel Ditlefsen.
IMG 7010
Kig med, når nogle af landets bedste fluebindere arbejder ved stikket. Foto: Rasmus Juel Ditlefsen.