Ørredfond inviterer til Gudenåkonkurrencen 2019

Vinder 18 Sidste års vinderlaks vejede 12,15 kg og målte 110 cm.

Gudenåens Ørredfond afholder den traditionsrige Gudenåkonkurrence fra fredag den 20. september til lørdag den 21. september 2019. Her får du tips og tricks fra et par garvede Gudenåfiskere samt info om konkurrencen.

Gudenåkonkurrencen 2019

 

Tid

Start: Fredag den 20. september, kl. 16.00

Slut: Lørdag den 21. september, kl. 16.00

 

Pris

Senior: 300 kr.

Junior: 100 kr.

 

Konkurrenceregler

Reglerne for konkurrencen kan læses her.

 

Indvejning

Indvejning af fisk foregår på Langå Stadion. Der er åbent for indvejning i hele konkurrencetiden frem til lørdag kl. 16.00.

Gudenåkonkurrencen har været afholdt siden 1971, og den har i årenes løb vokset sig større og større. I år når præmiesummen således op over 100.000 kr.

Det er de fire foreninger Randers Sportsfisker Klub, Langå Sportsfiskerforening, Hadsten Lystfiskerforening og Bjerringbro Sportsfiskerforening, der lægger fiskevand til konkurrencen. Bortset fra enkelte parceller kan der fiskes fra lidt nedstrøms Tangeværket til Randers Bro samt i Lilleåen nedstrøms Hinnerup.

Konkurrencen samler normalt mellem 250 og 300 deltagere, og overskuddet går til Ørredfondens arbejde med at optimere fiskebestandene i Gudenåen.

Vi har bedt et par garvede Gudenåfiskere komme med tips til, hvordan man får succes ved åen. Tjek deres bud her.

Salg af deltagerbevis

Deltagerbevis kan købes disse steder:

- Lystfisk.dk

- Go Fishing i Trige

- 07-22 kiosken i Bjerringbro

- Langå Camping

- Bamsebo Camping

- Randers Jagt og Fiskeri

- JAFI i Viborg

- MB Jagt og fiskeri i Hobro

 

Deltagerbevis kan også købes online på Fiskekort.dk

 

Salget af deltagerbeviser slutter fredag den 20. september kl. 16.00.

 

Præmieoverrækkelse

Præmieoverrækkelsen finder sted på Langå Stadion, lørdag kl. 16.15.

 

Præmier

Der er præmier for over 100.000 kr.

Se hele præmielisten her.

 

Grill

Fredag aften kl. 20.00-23.00 kan der købes en menu bestående af helstegt pattegris, kartoffelsalat og øl/vand for kun 100 kr. Det foregår på Langå Stadion.

Fisk hvor de andre ikke kommer
Jan Hyllested, der er formand for Randers Sportsfisker Klub og medarrangør af konkurrencen, deler gerne ud af gode råd til folk, der tænker på at deltage i Gudenå Konkurrencen.

Ved konkurrencen kan man fiske på fire foreningers fiskevand i Gudenåen og i Lilleåen, så der er masser af plads at brede sig på, og det er netop, hvad Jan opfordrer til, at man gør:

– Lad være med at gå i hælene på de andre. Spred jer væk fra parkeringspladserne, for så har I chancen for at finde nogle fisk, der ikke allerede har set 10 spinnere indenfor kort tid.

Jan opfordrer i stedet for til at finde de pladser, der kan være lidt sværere at komme til at fiske. Her har du nemlig chancen for at finde fisk, der er lettere at få i tale.

Og hvad skal man så byde dem? Jan er ikke i tvivl:

– Jeg fisker altid opstrøms med Kondom-spinner. Og så gælder det bare om at få den helt ned til bunden.

Gert Gert Nielsen ved, hvordan man lokker Gudenålaksene til at hugge på en reje.

Stik dem en reje
Gert Nielsen, der bor og fisker ved Bjerringbro, har et godt tag i åens laks, som han helst frister med en reje, og det er også hans råd til deltagerne i Gudenåkonkurrencen.

– Jeg bruger hele skalrejer, som jeg agner på en krog i størrelse 0/2 eller 0/3. Krogen sætter jeg på en meter line efter en svirvel, og fra svirvlen går der et kort stykke line ned til det synk, jeg anvender, fortæller Gert og fortsætter:

– Synket skal være så tungt, at rejen kommer helt ned til bunden, men præcist så let, at reje og synk ikke ligger stille på bunden.

Gert kaster reje og synk skråt over til modsatte bred og lader det bevæge sig tværs over åen til egen bred. Så går han et par skridt og tager næste kast, indtil han med passende held og tålmodighed finder en hugvillig laks.