ROLK’s aktive formand fylder 75 år

Uffe På Josephine Uffe Clemmesen nyder både at være på fjorden med sin fiskestang og ved rorpinden ombord på sin sejlbåd Josephine.

Roskilde og Omegns Lystfiskerklubs aktive formand Uffe Clemmesen runder de 75 år søndag den 29. september. Siden 2013 har han været formand for foreningen, der under hans ledelse har været i en rivende udvikling med stigende medlemstal, en stor juniorafdeling og andel i mange lokale projekter.

Siden Uffe Clemmesen overtog formandskabet i Roskilde og Omegns Lystfiskerklub (ROLK) har klubben udviklet sig meget og er nu en klub med over 150 medlemmer og en stor juniorafdeling.

– Klubben har i et års tid været partner i nationalpark Skjoldungernes Land, vist som den første fiskeklub i Danmark, og det er Uffe, der har sørget for dette positive ”stempel” på ROLK. Han har også indgået et formelt samarbejde med garnfiskerne i Roskilde Fjord, som jo egentlig er lystfiskernes konkurrenter. Dette samarbejde er vist også det første af sin art i Danmark, fortæller Arne Lauritzen, der er bestyrelsesmedlem i ROLK.

Civilkarriere med mange projekter
I det civile liv har Uffe Clemmesen en lang erhvervskarriere bag sig med mange projekter, hvor ScanLife nok var det største.

– Uffe startede sammen med sin hustru Maj-Brit ScanLife, der bl.a. havde en læge ansat. Det er en af de allerførste virksomheder i Danmark, som tilbød livsstilsundersøgelser for ansatte i mange virksomheder. Det gjaldt bl.a. et forsikringsselskab med 500 ansatte, der alle gennemgik undersøgelsen. I undersøgelserne indgik også ændring af maden i kantinen, rygestop, mere sport mv., fortæller Arene Lauritsen og supplerer:

– Han er nu i gang med QuardCard, som er et revolutionerende kort til generering af personlige koder.

Sport og friluftsliv
Når Uffe ikke har gang i sine mange projekter, slapper han af med sport og diverse friluftsaktiviteter.

– Han har løbet maraton i 15 år, men løber nu kun almindelige løb, svømmer, cykler på racercykel, står på ski, fisker, har sejlet i egen båd i 50 år og sejler kapsejlads. Og så er han en god kok, hvilket vi nyder godt af i klubhuset, fortæller Arne Lauritzen.

Uffe Uffe Clemmesem blev hædret med Roskilde Kommunes Kulturpris i 2018.

Lokal projektmager
På Roskilde Havn har et af hans projekter været Roskilde Oplevelseshavn, som tiltrækker både lokale og turister. Her er lavet en platform, hvor man kan se fisk og fange krabber, et lille udstillingshus med at akvarie, en rygeovn og en bageovn.

Lige nu er Uffe som idemand med til at udvikle et nyt projekt på havnen, der har fået titlen ”Den svævende legeplads.”

Et andet af Uffes projekter er ”Ørredpatruljen”, som er et undervisningsforløb med fokus på ørredens biologi og på vandplejearbejde. Han har også haft fingrene i ”Skoletjenesten”, hvor op til 500 børn hvert år får teoretisk og praktisk undervisning i fiskeri og fjordens fisk, herunder dissekering, rygning og smagning.

Modtog Kulturpris
– Uffe et meget kreativt, energisk og aktivt menneske, som formår at udvide kendskabet til lystfiskeri og miljøet generelt til glæde for rigtig mange mennesker, men også til gavn for selve miljøet, og meget velfortjent fik han i 2018 Roskilde Kommunes Kulturpris for sit store frivillige engagement, fastslår Arne Lauritzen og siger afslutningsvis:

– At Uffe også et positivt og humoristisk menneske at være sammen med, er kun et ekstra stort plus.