Kulturpris tildelt ROLKs formand

uffe.JPG Uffe Clemmensens arbejde til glæde for kommunens flygtninge og unge blev fremhævet ved prisoverrækkelsen. Foto: Arne Lauritzen.

Hvert år uddeler Roskilde Kommune priser til personer og foreninger, der har gjort en ekstraordinær indsats, og i år tilfaldt en af priserne Uffe Clemmensen, der er formand for Roskilde og Omegns Lystfiskerklub.

Den sidste fredag i september måned er Frivillig Fredag i Roskilde Kommune, og ved et stort arrangement bliver der uddelt idræts- og kulturpriser til personer og foreninger, der har gjort en ekstraordinær indsats. I år gik kulturprisen på 5000 kr. til Uffe Clemmensen, der er formanden for Roskilde og Omegns Lystfiskerklub (ROLK). Uffe var indstillet til prisen af ROLKs sekretær Arne Lauritzen på vegne af en række borgere og organisationer, blandt hvilke kan nævnes Kaare Manniche Ebert fra Danmarks Sportsfiskerforbund, Jon Svendsen fra DTU Aqua, Niels Lagergaard Petersen fra Fishing Zealand og Camilla van Deurs Formann Jensen fra Nationalpark Skjoldungernes Land.

I indstillingerne til prisen bliver der lagt vægt på blandt andet Uffe Clemmensens store arbejde med lokale vandløbsprojekter, Ørredpatruljen, mærkningsforsøg med havørreder i Roskilde Fjord og hans store engagement i Roskilde oplevelseshavn og Nationalpark Skjoldungernes Land.