To tykke mellem alle de tynde

60358620_591305374712286_2632723637148319744_o.jpg Jesper Lund-Jensen tog ud efter hornfisk, men måtte "nøjes" med en ny PR i fluefanget havørred.

Lige nu er der masser af hornfisk ved de fleste kyster til glæde for mange og til irritation for andre. Men de mange hornfisk til trods har nogen stadig held med at finde flotte havørreder mellem dem. Se bare de to pragteksemplarer, som Frederik og Jesper fandt.

Gik efter hornfisk, men fik flot ørred i stedet
Onsdag den 15. maj var Jesper Lund-Jensen fra Skævinge taget ud til en af de nordsjællandske kyster på en aftenstur.

Hensigten var faktisk at fange nogle hornfisk, som skulle spises ved et klubarrangement ugen efter, men han havde kun held med at fange nogle små.

Så var der til gengæld mere vægt bag den havørred, der mellem alle hornfiskene tog hans lille Kobberbasse, og lidt senere kunne han nette en smuk havørred i topkondition. Den målte 63 cm og vejede 3,22 kg.

En af ”De grønne kystfiskere”
I det nye nummer af Sportsfiskeren #2, 2019 kan du læse om Frederik Becks fiskeri på kysten.

Han er nemlig én af tre kystfiskere, som fortæller om, hvordan det var at gå fra at være grøn på kysten til at være en af dem, der for alvor har knækket koden.

Intens fight med stor fisk på Stevns
Aftenen før lagde Frederik Beck fra Frederiksberg vejen forbi Holtug Kalkbrud på Stevns, hvor han løb ind i en rigtig overspringer mellem de mange hornfisk.

IMG_20190514_212321__01.jpg Frederik var ikke i tvivl om, at han havde kroget noget andet end de sædvanlige hornfisk, da den store ørred huggede på hans blink.

– Jeg har døjet med utallige trompetål og små fisk på det sidste, og så har jeg heller ikke ramt en ordentlig overspringer længe. Når man har landet 15+ horn i løbet af 1½ time, er man ikke i tvivl, når sådan et lokum hugger i den anden ende, fortæller Frederik.

Fisken bød på en intens fight, efter den huggede helt ude i kastet. Først efter fire lange, voldsomme udløb landede den sikkert i nettet.

– Hun var kroget langt nede, så heldet var med mig, for mit forfang ikke blev skåret over af tænderne, slutter Frederik.

Fisken blev taget tæt på Mandehoved omkring kl. 21. Den var fyldt med små fisk i maven.

Målebåndet sagde 68 cm, og vægten hele 4,85 kilo.