IMG_0992(Edited).jpg Niels Lagergaard Pedersen tog én ørred med hjem fra sin tur. Maveindholdet viste, at den havde smag for store kutlinger.

Ørrederne har fået smag for den sortmundede kutling, der har bredt sig langs mange kyster, så måske skal du til at binde lidt større kystfluer.

Niels Lagergaard Pedersen, der til daglig er projektleder hos Fishing Zealand, får også tid til at svinge fluestangen ude ved kysten, og da han i sidste uge slog sig løs på Sydsjælland, havde han fire fine havørreder oppe til afkrogning.

IMG_0996.jpg Niels fandt et par velvoksne kutlinger i maven på ørreden.

Den ene ørred kom med hjem, og da han under rensningen undersøgte, hvad den havde i maven, blev han lidt imponeret over, hvad den havde formået at indtage.

– Fisken var trods alt kun en lille halv meter, og alligevel havde den to kutlinger på 12 cm i maven, fortæller Niels og tilføjer:

– Alene ud fra størrelsen formoder jeg, at det er sortmundet kutling, men den ville lige slutte af med en lille reje som dessert.
Måske man skulle overveje at lave nogle større kutlinge-imitationer, når man næste gang sætter sig til rette ved fluestikket.

Bliv klogere på den sortmundede kutling
Den sortmundende kutling er en invasiv art, der i dag er udbredt i Østersøområdet, men efterhånden har den spredt sig op langs Øresund og Storebælt, og senest er den konstateret i Odense Fjord.

Du kan læse mere om dens udbredelse, biologi og historie i artiklen "Sortmundet kutling – på godt og ondt" i Sportsfiskeren 2, 2019, som kom på gaden for et par uger siden. Du kan læse artiklen og hele magasinet her.

Her er også tips til, hvordan du imiterer den sortmundende kutling, som helt sikkert er kommet på havørredernes spiseseddel.

Har du selv lyst til at smage den sortmundede kutlinge, som nemt kan omdannes til lækre kutlingeburgere, så kan du finde opskriften her.