Ny fiskeplatform på Aarhus Havn

DSCF5677.jpg Tirsdag den 28. maj indvies en ny fiskeplatform ved Østhavnsvej/Oceanvej på Aarhus Havn. Foto: Søren Jørgensen

Nu bliver det endnu bedre at være lystfisker i Aarhus, for tirsdag den 28. maj indvies en helt ny fiskeplatform på havnen.

INDVIELSEN AF FISKEPLATFORMEN
• Alle er meget velkomne til indvielsen af den nye fiskeplatform ved Sydmolen, Østhavnsvej/Oceanvej. Det sker tirsdag den 28. maj kl. 16.30-17.30.

• Der holdes korte taler af repræsentanter for Aarhus Havn, lystfiskerne og viceborgmester Camilla Fabricius, som også klipper snoren. Pressen er inviteret.

• Under indvielsen: Der serveres frisk stegte fiskedeller og pølser samt drikkevarer.

• Parkering: Skal ske på nyetableret terræn ved Oceanvej eller p-lommer langs Østhavnsvej. Parkering på Østhavnsvej er ikke tilladt.

Den 30. november sidst år blev der åbnet op for lystfiskeri to nye steder på Aarhus Havn. Nærmere bestemt området ved Pier 2 og ved indsejlingen til lystbådehavnen i den nordlige ende af havnen.

SE KORTET OVER, HVOR DU MÅ FISKE HER

Nu kan de aarhusianske lystfiskere glæde sig endnu engang, for tirsdag den 28. maj indvies en ny fiskeplatform ved Østhavnsvej/Oceanvej på Sydmolen på Østhavnen. Den er otte meter lang og cirka to en halv meter bred med rækværk i galvaniseret stål hele vejen rundt.

Initiativtageren til at åbne mere op for fiskeriet på havnen var Claus Hingeborg fra Aarhus Fishing Gear. Årsagen var, at Aarhus Havn de sidste år har været nødt til at prioritere terrorsikring så højt, at det på store dele af erhvervshavnen er forbudt at færdes for både lystfiskere og alle andre, der ikke arbejder der. Viceborgmester Camilla Fabricius bakkede op om initiativet, og der var positive signaler fra Rådhuset. Østjyske Lyst- og Fritidsfiskere, ØLF, og Danmarks Sportsfiskerforbund, DSF, rettede henvendelse til Aarhus Havn og Teknik og Miljø, og der indledtes et meget positivt samarbejde om at sikre bedre muligheder for fiskeri.

3500 meter fiskevand
Samarbejdet mellem de forskellige aktører har betydet, at det i dag er muligt at fiske fra 3.500 meter kaj og mole på Aarhus Ø og Aarhus Havn. Dertil kommer, at Fiskeristyrelsen har ophævet et forbud mod at fiske i Bassin 3 og 4.

De flere meter fiskevand og den nye platform skaber begejstring hos formand for ØLF og teamkoordinator hos Danmarks Sportsfiskerforbund, Arne Bager.

– Der er god grund til at fejre indvielsen af fiskeplatformen ved Sydmolen. Den er et udtryk og symbol for, at fiskeriet nu har fået langt bedre muligheder på Aarhus Ø og Aarhus Havn. Tak til Aarhus Havn, Aarhus Kommune og Teknik og Miljø for samarbejdet og den positive holdning til fiskeriet. Når politikere, embedsmænd og frivillige foreninger arbejder sammen om en fælles sag, så kan der opnås super gode resultater. Til fiskerne derude: Nyd de nye muligheder og de skønne timer ved vandet, siger han.