Flot forårslaks til Senja

20190506_093220.jpg Udover denne flotte laks på 11 kg har Senja Furbo Hansen allerede haft godt gang i laksefiskeriet i år. Hun har nemlig også fanget en laks på 75 cm i Storåen, som blev genudsat, og en laks på 92 cm i Skjern Å på 7,2 kg.

Den 6. maj skulle vise sig at blive en god dag ved Storåen for Senja Furbo Hansen, som overlistede en flot forårslaks på 11 kg. Og ikke nok med det, så fik hun hele seancen på video.

Efter flere gode fangstmeldinger og en stigning i vandstanden i Storåen, besluttede Senja Furbo Hansen at tage til åen den 6. maj. Hun startede dagen på et privat stykke af åen, men uden held. Det skulle dog ændre sig, da hun gik ned over Holstebro og Omegns Fiskeriforenings fiskevand.

– Jeg nåede at fiske 50 meter på HOF’s vand, og så var der pludselig noget der pillede ved min hjemmelavede spinner, som jeg fiskede opstrøms. Allerede ved modsatte side havde jeg et lille puf til spinneren, og så kunne jeg mærke, hvordan spinneren et par gange under indspinningen blev lettere, som om en fisk fulgte spinneren, forklarer Senja og fortsætter:

– Lige inden det var tid til at trække spinneren op, kom hugget, som jeg havde ventet på. Det føltes fra start som en god fisk, og nu begyndte fighten for alvor. Jeg prøvede hele tiden at lægge maksimalt pres på laksen ved at stå opstrøms for den, så den blev tvunget til at svømme opstrøms mod strømmen. På den måde bliver den nemlig hurtigere kørt træt, forklarer hun.

Efter en udramatisk fight var sandhedens time kommet. Nu skulle laksen på land, hvilket ikke var lige til.

– Jeg stod på to meter høj skrænt, så jeg havde svært ved at komme ned for at lande laksen, siger Senja, som ellers har været en tur i vandet for at lande laks mange gange før.

– Der gik heldigvis en anden lystfiskere ved åen, som jeg kendte, og han kom mig til undsætning, og hurtigt og effektivt fik han landet laksen. Så var der ellers liv og glade dage ved åen, og en flot og letfarvede hanlaks på 11 kg og 106 cm var en realitet, slutter Senja, der gav medfiskeren fem af hendes hjemmelavede spinnere "Turbo-Furbo", som stor tak for landingen.

Laksen blev fejret senere på aftenen med champagne og fiskefilm med hendes mand, Frederik Iversen, som vi på Sportsfiskeren.dk tidligere har skrevet om. Han var nemlig fangeren til den flotte, fluefangede laks på intet mindre en 18,7 kg fra premieredagen ved Storåen den 16. april.

Hele fighten og hugget blev foreviget af Senja selv, og du kan se den videoen her: