Venskabelig dyst på tværs af landsdele

2019-03-30 10.04.43.jpg Søren Jensen (th) giver gode råd til Kim og Thomas fra Fiskebanden Lejfi, da de søgte efter havørreder i Præstø Fjord.

Gennem de sidste fire år har Spinfluen i Faxe og Fiskebanden Lejfi fra Fyn sat hinanden stævne syv gange til en venskabelig dyst på havørredfiskeri ved kysten. Sidst de mødtes var den 30.-31. marts, hvor Spinfluen var vært.

De to foreninger Spinfluen i Faxe og Fiskebanden Lejfi fra Fyn blev for fire år siden venskabsforeninger og besluttede, at de to gange om året ville sætte hinanden stævne og bruge en weekend sammen ude ved kysten i en fredelig kappestrid om at fange de største havørreder. Om efteråret er det foregået på Fyn, mens de østsjællandske kyster har lagt fiskevand til om foråret, og da de i år havde deres base i en spejderhytte på Stevns, var det syvende gang, de mødtes.

Resized_20190331_141657.jpeg Hele holdet samlet - glade og trætte - ved afslutningen på træffet.

Stort fremmøde
Der deltager almindeligvis 20-25 mand på turene, og i betragtning af at Spinfluen har 30 medlemmer, og Fiskebanden Lejfi har 26 medlemmer, er det procentvist et imponerende fremmøde.

– Der bliver selvfølgelig fisket igennem i løbet af de to dage, men vi er bestemt også sammen for at hygge os, og der har udviklet sig et supergodt kammeratskab. Ja, der er næsten tårer i øjnene, når vi skilles søndag eftermiddag, fortæller Søren Jensen, der er formand for Spinfluen.

Største ørreder på Sjælland
De fynske kyster forbindes jo ofte med glimrende havørredfiskeri, men Kim og Thomas fra Lejfi er ikke i tvivl om, hvad der er det særlige ved de østsjællandske kyster. Det er nemlig her, de fanger de største havørreder, fortæller de samstemmende.

At der er noget om den snak, fremgår tydeligt af den rekord, der blev sat, da foreningerne var samlet på Sjælland i 2017. Her fangede Allan Westphal nemlig en imponerende havørred på 8,5 kg.

Der bliver selvfølgelig fisket igennem i løbet af de to dage, men vi er bestemt også sammen for at hygge os, og der har udviklet sig et supergodt kammeratskab. Ja, der er næsten tårer i øjnene, når vi skilles søndag eftermiddag.
Søren Jensen, formand for Spinfluen.
Resized_20190331_142606.jpg Morten Rasmussen, Jan Ebbensgård og John Kristensen løb med præmierne.

Godt fiskeri om lørdagen
Forårets træf havde deltagelse af 28 mand, og Søren Jensen anslår, at de i alt fangede mellem 50 og 60 havørreder.

– Der var fisk til alle mand, og de blev især fanget om lørdagen, mens det døde ud under højtryksvejret om søndagen, fortæller Søren Jensen og fortsætter:

– Det gode fiskeri om lørdagen gjorde, at mange satte deres fisk ud igen i forvisning om, at andre havde fanget større fisk. Morten Rasmussens fisk på 1,38 kg blev derfor noget overraskende den største ved indvejningen, så sejren gik til Lejfi.

– Resultatet kunne dog let være blevet anderledes, hvis et par deltagere fra Spinfluen havde haft helt styr på overgangen til sommertid, men alle fisk skal jo som bekendt være rettidigt fremme ved det aftalte indvejningstidspunkt, slutter Søren Jensen, der nu ser frem til revanche ved efterårstræffet på Fyn.