Foredrag: Få succes på de sydsjællandske kyster

DSCF9851.jpg Torbens fortrukne agn til at narre havørreden er fluen Guldbassen – tag med til foredraget og find ud af, hvorfor han sætter den simple flue så højt! Foto: Christian Flinker.

Restaurant De Hvide Svaner, Næstved Kommune og Fishing Zealand inviterer til en hyggelig aften med foredrag om kystfiskeri efter havørreder på Sydsjælland. Foredraget finder sted på Restaurant De Hvide Svaner torsdag den 14. marts kl. 18.30.

Denne aften vil Torben Meldgaard, der bl.a. er kendt for sin livlige lystfiskerblog seatrouting.com, fortælle om sin tilgang til fiskeriet på Sydsjælland. Ifølge Torben er fiskeriet på Sydsjælland nemlig en noget overset perle. Torben er oprindelig nordjyde men har hurtigt fundet melodien, når det kommer til sjællandske havørreder – og han fisker mange forskellige steder rundt på Sjælland, men ynder at tage en tur til de sydsjællandske kyster. Torben er certificeret fiskeguide gennem Danmarks Sportsfiskerforbund og Fishing Zealand.

Under foredraget lægger Torben ud med at berette om, hvordan han forbereder sig op til en fisketur og kommer bl.a. ind på de faktorer, der har indvirkning på fiskeriet efter havørreder – såsom vind og vejr, strøm, tidevand, bundforhold og vanddybder. Herefter vil han gå videre og tale om selve strategien ude på kysten i forhold til sæsonen og forklare om, hvad han kigger efter for at få succes i jagten på havørreden.

I anden halvdel af foredraget vil Torben gennemgå nogle af de fiskepladser, han holder af at besøge på Sydsjælland og kommer senere ind på en meget spændende type kystfiskeri, som allerbedst kan opleves på netop Sydsjælland.

Den lokale fiskegrejsbutik Alle Tiders kommer også og fortæller lidt om fiskeriet i området, og hvad butikken kan tilbyde. 

Inden foredraget serveres der stegt flæsk med hvide kartofler og persillesovs incl. en øl eller vand. Efterfølgende kan te og kaffe købes i restauranten. 

Arrangementet finder sted på Restaurant De Hvide Svaner, Karrebækvej 741, 4736 Karrebæksminde.

Billetter til 199 kr. incl. gebyr kan købes her.

Bemærk – bestil venligst din billet senest d. 7. marts af hensyn til kokkens indkøb.