De største havørreder fra Djursland

Heiko Helgenæs.jpg Heiko Petersen med sin drømmefangst fra Helgenæs.

Det uofficielle Djurslandsmesterskab i havørred er afgjort.

I mandags kunne vi fortælle om de største havørreder fra Isefjorden i det forgange år. Også på Djursland har der i 2018 været en løbende konkurrence, hvor den største havørred fanget på hhv. spinnestang og fluestang løb med æren og et gavekort til den lokale Grejbiksen i Trige. Det er facebookgruppen ”Havørredfiskeri på Djursland” der de sidste par år har stablet konkurrencen på benene og derved lokket flere til at dele deres drømmefangster fra de Djurske kyster.

For fluefiskerne løb Heiko Petersen med 1. præmien. Heiko var på plads en stille og tåget aprilmorgen på Helgenæs, men det forhindrede ikke en drømmefisk på 5,8 kg i at klappe kæberne sammen om den Polar Magnus, der sad for enden af forfanget. En imponerende fangst som faldt på det helt rigtige tidspunkt. Heiko var nemlig deltager i Go-Fishings forårskonkurrence i Jylland, og udover et minde for livet faldt der derfor også en fiskerejse ned i Heikos ”turban”.

Artiklen fortsætter under billedet.

Peter Broni 1.jpg Peter Broni har mistet flere store fisk på Djursland, men endelig kom der en på land i 2018.

 
For spinnefiskerne var det en endnu vildere drømmefangst, der løb med håneretten det næste år. Peter Broni fiskede på Norddjursland i februar og her løb han ind i en gedigen havørred på ikke mindre end 85 cm. Efter en længere kamp lykkedes det Peter at få landet dyret, der viste sig at veje imponerende 7,24 kg.

Et nyt år er nu i gang, og mon ikke også 2019 vil byde på endnu flere storfisk fra Djursland?