Nyt afsnit af FISKEguiden: Sikkerhed til søs

Sikkerhed_til_Søs_Screendump_1.110.1.jpg

Det nyeste afsnit af FISKEguiden, som netop er udkommet, handler ikke om en bestemt fisketeknik eller fiskeart. Nej, det handler om noget meget mere alvorligt: Nemlig hvordan du sikrer dig, at du kommer sikkert hjem fra fisketuren.

I gennemsnit drukner der ca. 15 personer om året i forbindelse med fritidssejlads. Gruppen med fritidsfiskere/lystfiskere udgør ca. en tredjedel af disse, og derfor sætter FISKEguiden nu fokus på dette alvorlige emne.

Gordon er taget ud at fiske på Tissø sammen med Sune Abelgren Nielsen fra Søsportens Sikkerhedsråd, og sammen gennemgår de fem sejlråd og giver en masse gode tips om sund fornuft, udstyr og sikkerhed. Du får også en grundig instruks i, hvordan du tjekker din oppustelige redningsvest og foretager det nødvendige servicetjek.

– I Danmarks Sportsfiskerforbund er vi meget glade for at kunne være med til at præsentere dette afsnit af FISKEguiden, siger Lars Rasmussen, direktør i Danmarks Sportsfiskerforbund.

– Rigtigt mange af vores medlemmer samt øvrige danske lystfiskere færdes på og ved havet, søerne og åerne – og det er der absolut en risiko forbundet med. Det er derfor afgørende, at vi får sat mere fokus på sikkerhed til søs og giver livsvigtige råd videre. Vi håber, at rigtigt mange vil tage sig tid til at se dette afsnit af FISKEguiden, siger Lars Rasmussen.

Gordon P. Henriksen forklarer, at det er en sand fornøjelse at få feedback fra de mange seere, som skriver og fortæller hvordan FISKEguiden har øget deres interesse for fiskeriet og succesen på deres fisketure.

– Men chancen for at give viden videre eller ændre en vane, der potentielt kan gøre forskel på liv eller død, er alligevel noget ganske særligt, og derfor er fotografen Niels Vestergaard og jeg særligt stolte af dette afsnit. Programmet er måske ikke helt så underholdende, som det plejer at være, men jeg tror og håber, at vi vil få en masse seere alligevel, som synes emnet er vigtigt, slutter Gordon.

Du kan se det nye afsnit nedenfor og finde flere afsnit af FISKEguiden på Danmarks Sportsfiskerforbunds YouTube-kanal eller på www.fiskeguiden.info.