Lækker mad og havørredtricks på Rødvig Kro & Badehotel

jonask3.jpg Jonas Kærlin har ofte held med at finde sølvtøjet rundt ved de sjællandske kyster, og den 20. november løfter han sløret for nogle af sine strategier.

Tirsdag den 20. november danner Rødvig Kro & Badehotel endnu engang rammen om en foredragsaften, der står i havørredens tegn, når Jonas Kærlin og Henning Pedersen deler ud af deres erfaringer.

Deltag i havørredaftenen

Arrangementet finder sted den 20. november på Rødvig Kro & Badehotel, Østersøvej 8, 4673 Rødvig.

Det er Fishing Zealand, der står bag arrangementet, og prisen for menu og foredrag er 200 kr.

Billetter til foredrag og menu sælges på Billetto.dk.

Jonas Kærlin og Henning Pedersen kommer vidt omkring, når de er på jagt efter kystens sølvtøj, og den 20. november deler de ud af deres erfaringer på Rødvig Kro & Badehotel, kl. 18:30. Aftenens program starter med en lækker menu bestående af stegt torsk med bagt græskar, jordskokker, skorzonerrødder, samt ovnstegte aspargeskartofler og beurre blanc, hvortil der er inkluderet en øl eller vand. Herefter vil de to dygtige foredragsholdere inspirere og underholde et par timer.

Jonas Kærlin er certificeret fiskeguide hos Fishing Zealand. Lystfiskeriet har altid været den store passion, og han har de sidste 8-10 år haft fokus på kystfiskeri efter havørred. Jonas har fisket utrolig mange kilometer langs vores smukke fjorde og åbne kyster over det meste af Danmark.

– Valget er spinnestangen, og jeg vil fortælle om mine erfaringer med brug af satellitkort, vejrapps og viden om havørredens livscyklus. Med fokus på valg af strategier, fiskepladser og valg af endegrej, uanset årstid og hvor i landet, man fisker. Målet er at give en håndfuld strategier, du kan bruge som kystfisker efter havørred, fortæller Jonas.

Henning Pedersen er lokalredaktør og skribent ved Sportsfiskeren gennem knap 20 år. Kystfisker på Sjælland gennem 35 år. Fisker mest med flue og gennem de sidste 6-7 år gerne fra pontonbåd.

– Jeg fortæller om mine egne erfaringer, men trækker også på erfaringer fra de mange kystfiskere, jeg har skrevet nyheder og artikler om gennem tiden. Udgangspunktet bliver helt konkrete oplevelser, men med fokus på det generelle, der kan bruges overalt, hvor vi fisker på kysten. Vi ser på valg af plads, taktik under forskellige vejrforhold og valg af grej og fluer. Jeg kommer også rundt om de særlige muligheder, man får, når man fisker fra pontonbåd og flydering, slutter Henning.

henning2.jpg
De seneste år har Henning Pedersen haft succes med sit fiskeri fra pontonbåd. Hør mere om det i Hennings foredrag den 20. november.