Kræsen karpe på 8,2 kilo

fisk 1.png Jeppe Lund Jakobsen med sin første og største skælkarpe til dato på 8,2 kg.

Jeppe Lund Jakobsen har i to år jagtet karper i en nordjysk sø. Det er først nu, det er lykkedes ham at knække koden til de kræsne karper. Metoden var ihærdighed og stædighed i rå mængder, forklarer den unge lystfisker.

Jeppe har de seneste to år lagt en del timer ude ved søen, før den første karpe endelig lod sig narre.

– En tidlig morgen kl. 05.00 gav den ene bidmelder lyd fra sig og efter en god og lang fight, gled en flot skælkarpe på hele 8,2 kg ind over netkanten. Efter et par hurtige billeder kunne jeg ikke gøre andet end at nyde den flotte karpe, der stille og roligt svømmede tilbage til sit rette element, fortæller Jeppe.

Udover denne tunge skælkarpe har Jeppe været så heldig at fange to flotte spejlkarper på forholdsvis 7,8 og 6 kg. Så koden er afluret og gemt godt på nethinden til fremtidige fisketure. Den største oplevelse er uden tvivl skælkarpen på 8,2 kilo, fortæller den nyudklækkede karpefisker.

Alle karperne blev fanget på en 15 mm boilie toppet med en 14 mm pop up fisket på bunden. Dette kalder man også for en ”snowman”. Alle karper svømmer endnu til at give endnu en sublim fight.