Snurrebassen satte Kobberbassen grundigt på plads

havørred_isefjorden_1.jpg Dagens to største havørreder var blanke og i glimrende kondition. Foto: Henning Pedersen.

Der var tydelig forskel på fangsterne, da Jonas Kærlin gjorde lokalredaktøren selskab på en pontonbådstur på Isefjorden.

To pontonbåde stod klar ved bredden af Isefjorden, allerede inden solen var dukket op i øst om morgenen lørdag den 8. september. Den ene var lånt ud til Jonas Kærlin fra Søborg, mens lokalredaktøren selv styrede den anden.

Der var absolut ikke lagt op til konkurrence, men alligevel sammenligner man jo ofte hinandens resultater, og denne dag var der ikke tvivl om, hvad ørrederne havde mest smag for.

Jonas fiskede med spinnestang og en Snurrebasse nr. 2 for enden af linen, og det viste sig at være langt mere effektivt end de Kobberbasser, Juletræer og andet godt, som lokalredaktøren forsøgte sig med på fluestangen.

Da der var mange andre fiskere, der denne morgen havde udvalgt sig netop denne strækning af fjorden, kom fiskeriet til at foregå længere nordpå på en strækning, hvor man kun med besvær kunne vadefiske. Her fik Jonas dagens to største ørreder på 57 cm og 55 cm i tilgift til en hel del andre fisk både lige under og over mindstemålet.

jonask1.jpg Jonas fik hurtigt styr på, hvordan man manøvrerer pontonbåden med svømmefødderne, så ørrederne kom sikkert i fangstnettet. Foto: Henning Pedersen.

I nogle sportsgrene er det jo positivt at holde nullet, så det var, hvad lokalredaktøren formåede, på trods af at enkelte fisk forsøgte at spolere dette resultat.

Jonas deler ud af sine erfaringer
Jonas Kærlin har mange års gode resultater som kystfisker i både Roskilde Fjord og Isefjorden, og de erfaringer, han har gjort, deler han ud af ved en foredragsaften, der afholdes som oplæg til konkurrencen Fjordlandet Open.

Selve konkurrencen afholdes i år den 5.-7. oktober, og den 5. oktober, kl. 18.00 kan man deltage i et arrangement med indledende spisning og efterfølgende foredrag med Jonas Kærlin.

Det foregår på Værftscaféen, Havnevej 7 i Holbæk, og man kan tilmelde sig her.