Makrellen er ankommet

Albert med sin første makrel i år .jpeg Albert med sin første makrel fanget på egen hånd. Foto: Niels Sørensen.

Makrellen er ankommet og der er flere meldinger om fangster af denne utrolig smukke og stærke fisk, som aldrig stopper med at svømme. En af de helt unge lystfiskere har fået hul på makreleventyret i Løkken.

Det tidlige sommervejr har allerede lokket makrellerne tæt på land og de første er fanget. En af dem som har haft heldet med sig er unge Albert fra Nibe. Han var med sin far ude at prøve lykken på Løkken mole den 10. juni.

Det blev den store lykke for i et af Alberts egne kast hugger en stærk fisk en af krogene på makrelforfanget, og kampen begynder. Den unge lystfisker får hurtigt kontrol over mini-tunen og får til sidst løftet den på land til stor glæde.

Der er også fanget makreller på Sæby havn, så de er umiddelbart både på vest- og østkysten i det nordjyske.

Fiskeriet er populært, fordi man ofte kan fange mange mini-tun, som de også kaldes, på kort tid, og fordi makrellen kæmper rigtig godt og smager endnu bedre.

Makrellen kan fanges på moler og i havnebassiner på både vest og østkysten. Det er f.eks. molen i Løkken, Skagen havn, Hanstholm Havn, Frederikshavn havn eller Sæby havn.

Makrellen kan fanges på mange forskellige måder. Det kan være blink, bombarda-flåd og flue, makrelforfang (mest almindelige metode) og tobiser under et flåd.

Det er typisk godt om morgen eller aften, hvor de jager småfisk tæt under land.

Hvis familien har prøvet at fange makreller og gerne vil prøve andre lignende oplevelser, er der mange rigtig fine naturoplevelser at fange i Naturguiden. Guiden kan findes på bl.a. biblioteker og turistinformationer i Nordjylland eller hentes på www.naturguidenhimmerland.dk.