Godt pighvarrefiskeri fra de nordjyske strande

3 pighvar .jpg Tre pighvarrer fanget på en gummi tobis på østkysten i det nordjyske. Foto: Jesper Christensen.

Pighvarrefiskeriet i Nordjylland er rigtig godt i år. Især på østkysten er der flere meldinger om fangst af den eftertragtede spisefisk. Det er på strande med sandbund de sultne fisk holder til.

PIGHVARRE

 

Pighvarre er en venstrevendt næsten cirkelrund fladfisk. Øjensiden har ingen skæl, men derimod mange benknuder (pigge). Munden er stor og krum med tydelige tænder. Farven på øjensiden er grå-brunlig med pletter, der varierer efter bundens farve. Blindsiden er hvid. Pighvarren kan blive op til ca. 1 meter lang, men er som regel kun 40-60 cm. Mindstemålet er 30 cm.

Indehaver af JC fiskegrej i Sæby Jesper Christensen fortæller, at en af kunderne har haft stor succes med pighvarrefiskeriet i maj måned.

Kunden fik et par gode råd og tips til fiskeriet – og allerede dagen efter kom han tilbage med et stort smil på læben. Han havde fanget fem fisk: tre pighvarrer, en skrubbe og endda en havørred på 45 cm. Alle blev fanget på en kunstig tobis i form af Gulp tobis.

Jesper fortæller, at en lystfisker sågar har fanget op til 12 pighvarrer på en tur, så de er overalt.

Niels Sørensen fra Nibe har også været på jagt efter havets konge, pighvarren. Først en tur på Vestkysten ved Blåvand, som er et populært sted. Her blev det til et par undermålere på første pighvarre-sats. Fast besluttet på at fange én tættere på hjemmeadressen i det Nordjyske, tog han en aftentur på østkysten.

Det blev til to flotte pighvarrer over målet. Begge blev fanget på en 25 gram tung pirk fisket hoppende hen over bunden. Den ene sugede sig så godt fast under fighten, at han var nødt til at gå ud i vandet for at få den fri fra bunden.

Pighvarrefiskeriet starter i april/maj måned og er normalt godt indtil september, så der er stadig gode chancer. Hvis du vil prøve kræfter med pighvarrefiskeriet, er der en beskrivelse af et godt rig her.