Vedbøl Sø genåbnes for lystfiskeri

vedboel soe 007.jpg Den lavvandede Vedbøl Sø sydvest for Haderslev er kendt for sit fine geddefiskeri.

Efter fund af gamle hånd- og geværgranater fra 2. Verdenskrig blev Vedbøl Sø lukket for lystfiskeri i januar, men nu har Haderslev Kommune givet tilladelse til igen at fiske i søen. Badning i søen er dog stadigvæk forbudt.

På et orienteringsmøde onsdag den 11. april klokken 17 på Vedsted Landbohjem fortæller Haderslev Kommune og Søværnets Minørtjeneste Orienteringsmøde om risikoen ved at samle/fiske gamle granater op fra søen.

I en pressemeddelelse skriver Haderslev Kommune:

– Da der blev fundet sprængstoffer i søen i januar, var vi nødt til at reagere hurtigt, så ingen kom til skade. Nu har vi haft tid til at undersøge sagen nærmere, og vi har i samråd med Syd- og Sønderjyllands Politi og Forsvaret vurderet, at almindeligt fiskeri kan genoptages. Vi skal dog samtidig understrege, at hvis man ser ammunition i eller ved søen, skal man under ingen omstændigheder samle det op, men i stedet kontakte politiet på telefon 1-1-4.

Medlemmerne af Sønderjysk Sportsfiskerforening, som holder af at fiske gedder i den smukt beliggende Vedbøl Sø, kan derfor igen se frem til at tage hul på geddesæsonen den 1. maj.