Finne viser vej til stor havørred

1 (2).jpg Noora Lindholm fra Finland med en gudesmuk og fed havørred på 70+ cm fra Mariager Fjord, som stadig svømmer. Fisken blev fanget på en Bucktail deciver.

En flok fluefiskere fra hele verden havde sat hinanden i stævne ved Mariager Fjord for at prøve kræfter med de mange smukke havørreder i Danmarks smukkeste omgivelser. På fire fiskedage fik holdet set mange fiskeplader, sværmninger af børsteorm og en af de smukkeste havørreder fra fjorden i år.

I det skønneste forårsvejr havde en flok entusiastiske fluefiskere sat hinanden stævne ved Mariager Fjord. Anledningen var en såkaldt teamsamling for teamet bag det norske brand ArcticSilver Innovation, hvor der naturligvis skulle arbejdes, testes grej, men også socialiseres og fiskes. Teamet består af folk fra Alaska, Finland, Norge og Danmark. Peter Birch, som kommer fra Danmark, var bange for at skuffe de tilrejsende, som længe havde hørt om det fantastiske fiskeri i Danmarks smukkeste fjord.

Fjorden levede heldigvis op til sit ry og de ramte sværmning af børsteorme. Alle fangede smukke havørreder. Højdepunktet kom på den fjerde fiskedage, lørdag den 21. april, hvor Noora Lindholm fra Finland fik kroget en rigtig stor havørred, som er en sjældenhed - især i solskinsvejr.

3.jpeg
Børsteormene var store, og havørrederne afslørede sig selv med plask i overfladen.

Peter fortæller her om det lykkelige øjeblik.

–Pludselig hørte vi nogle uforståelige finske gloser. Noora havde kroget en god fisk. Fisken fightede godt, og Nooras stang bøjede dybt. Skylar og Håvard kom hende til undsætning, og sammen lykkedes det dem at lande en absolut skønhed på mere end 70 cm. Efter nogle få hurtige billeder blev fisken genudsat, og jublen kunne begynde. Hvilken fisk at fange som sin første havørred, udtaler den yderst tilfredse arrangør, Peter Birch.

–Alle fiskene svømmer derude endnu, så det er bare med at komme afsted, afslutter Peter.

Skylar Haman fra Alaska, der fangede en god havørred på fluen agerhønen.
Skylar Haman fra Alaska, der fangede en god havørred på fluen agerhønen.

I teamet var der bred enighed om, at Mariager Fjord har budt på et fantastisk fiskeri, så nu er der nok endnu større forventninger til næste gang.

4.jpeg
Flere pladsskift var nødvendigt for at finde de rejespisende havørreder.