En regnorm gjorde forskellen

havørred_nordkysten_1.jpg Der gik ikke mange minutter, før Mads fik nettet under den flotte ørred. Foto: Henning Pedersen.

Hvad skal man stille op, når havørrederne hele tiden viser sig, men ikke vil tage hverken blink, woblere eller fluer? Mads Jensen fandt svaret, da han stak dem en regnorm.

Mange har de seneste uger oplevet meget svære havørreder på den sjællandske nordkyst. De har ofte vist sig i overfladen, men uanset hvilken kunstagn, man præsenterede dem for, blev de i de fleste tilfælde høfligt afvist.

Således var det også om morgenen mandag den 16. april, da Rino Hansen var på tur sammen med lokalredaktøren. Ørrederne sprang helt ud af vandet rundt omkring, men ingen kunne lokkes til hug. 

storådanielschmidt6.jpg Mads Jensen demonstrerede med al tydelighed, hvor effektiv naturlig agn kan være. Foto: Henning Pedersen.

Efter en times tid dukkede Mads Jensen op på pladsen. Han havde rigget til med bobleflåd og en stor enkeltkrog trekvart meter under flåddet. Her agnede han det halve af en stor fed regnorm, og efter få minutter var der hug.

Det viste sig at være en fin havørred lidt over 60 cm, som Mads genudsatte, da der allerede var godt med fisk i fryseren. Han havde nemlig haft succes med den samme metode på en tur til Fyn i påsken.

Rino Hansen havde tændt for sit GoPro-kamera, så der kom en lille film ud af fangsten.