kern1.jpg Kern var på pletten, da det milde forårsvejr nåede Nordkysten.

Den sjællandske nordkyst har ligget isfri, og trods kulden har der været fisk at fange. Tirsdag kulminerede det, da foråret kom til kysten.

Mens Isefjord og Roskilde Fjord har været isdækkede efter den hårde frostperiode, har den sjællandske nordkyst ligget åben og klar for de særlig ihærdige, der har trodset frostgraderne.

Blandt dem var Rino Hansen og Per Svolgaard fra Frederiksværk. Per var med på tur den 25. februar, hvor han på blink fik en flot havørred på 57 cm i frisk østenvind og minusgrader.

Rino Hansen fortsatte turene i den forløbne uge og oplevede flere gange at finde store stimer af havørred, der trak tæt på land, og især i de tidlige morgentimer var de til at få i tale. Han mistede flere store fisk, men fik også en fin havørred på 53 cm den 5. marts taget på en lille pinkfarvet flue.

Tirsdag den 6. marts kom foråret så endelig til Nordkysten med sol og 5-6 plusgrader. Det gav gode fangster i løbet af dagen, hvor flere løb ind i stimer af fisk.

Kern Lund fra Lynæs var blandt de heldige og kunne lande en flot havørred på 60 cm. Den huggede på en af hans egne kreationer: En lyserød børsteormsflue.

Der kom også andre meldinger fra Nordkysten om havørreder på henholdsvis 4 kg og 3,6 kg, så det fine vejr fik både gang i fisk og fiskere.

kern3.jpg
Havørreden faldt for en lyserød børsteormsflue.