Fandt gedder mellem isflagerne

nick1.jpg Nick Nordahl Wallem havde succes som guide i sidste uge, men fik også selv fisk i båden.

To tyske lystfiskere på besøg ved Stege Nor oplevede godt geddefiskeri, da de var ude med en lokal guide i sidste uge.

_0006_DSCF8923.jpg

Kaare Manniche Ebert

Biolog

Geddebestande i brakvand skal ophjælpes


De unikke bestande af brakvandsgedder udgør et stort potentiale for lystfiskeri. De findes især i farvandet fra Køge Bugt i nord og rundt om Sydsjælland, Møn og Lolland-Falster, men de findes også i nogle jyske fjorde.

Det gælder for alle bestandene, at de ligger langt under tidligere tiders niveau, og det ønsker Danmarks Sportsfiskerforbund at ændre på.

Læs vores forslag til ophjælpning af brakvandsgedde-bestandene her

Isdække har i perioder hindret fiskeriet efter brakvandsgedder i Stege Nor, og sæler har været på ædetogt i noret, men der er dog stadig gode muligheder her frem mod fredningen. Det viser en fangstrapport fra Nick Nordahl Wallem, der er guide ved Mønbådene og i sidste uge havde to tyske sportsfiskere med ombord.

Nick var med ude de to første dage, og den tredje dag klarede tyskerne sig selv. Det klarede de ganske godt med 28 gedder oppe til afkrogning, og i alt fik de 45 gedder på de tre dage.

– Opskriften på succes var at finde "huller" imellem isflagerne og så fiske så tæt på isflagerne som muligt. Og der var ingen tvivl om, hvad gedderne var interesserede i. Små agn op til 13 cm i grønlige hidsige farver, forsigtigt jigget henover bunden, fortæller Nick.

Han fortæller også, at noret nu er isfrit igen, og som vejrudsigten ser ud for den kommende uge, skulle der være gode muligheder for at komme på geddefiskeri, inden fredningen starter 1. april.

Støt vores arbejde for et bedre brakvandsfiskeri

nick2._2.jpg
Det var små agn i hidsige grønne farver, der kunne lokke de kolde gedder til hug.