Mange laks anden uge i træk

freddi1.jpg Mange af Freddis laks huggede helt oppe ved overfladen.

Vindstille vejr på Østersøen gav gode betingelser for trollingfiskerne i lørdags, og Freddi Hansen fra Næstved havde i løbet af dagen syv laks oppe i båden.

Lørdag den 17. februar bød på stort set vindstille vejr i farvandet syd for Møn, og det benyttede mange trollingfiskere til at komme på havet. Blandt dem var Freddi Hansen fra Team Mette i Næstved, der weekenden før havde fanget otte laks. Det resultat kunne han næsten matche denne gang, og med syv laks oppe til afkrogning, var det svært at være utilfreds.

Dagens to største laks på 13,5 kg og 10,5 kg kom med hjem, mens de øvrige på 6-8 kg fik lov til at svømme videre i Østersøen.

Laks i alle dybder

To af laksene blev taget med downrigger i 90 fods dybde, mens de øvrige tog på blink fisket i overfladen på 1-3 meters dybde, og Freddi er ikke i tvivl om, at man forbedrer sine chancer væsentlig ved at fordele agnene godt i hele vandsøjlen.

Laksene blev fanget på trollingblinket Freddi Flutter fra Rhino, som Freddi har et særligt forhold til, da han selv har lagt navn til det.

Der var omkring tyve både ude i samme område som ham, men det var ikke alle, der fik fisk, og Freddi vurderer, at der kom laks op i halvdelen af bådene.

freddi2.jpg
Freddi er ikke uden grund glad for det blink, han selv har lagt navn til.