En rigtig skallesluger

frvhø1.jpg Havørreden snuppede Flammen, selvom den tydeligvis havde smag for skaller. Foto: Henning Pedersen.

En smuk havørred med en glubsk appetit lod sig torsdag d. 18. januar overliste af Sportsfiskerens skribent og lokalredaktør, Henning Pedersen.

En enkelt havørred lod sig friste af fluen, da Sportsfiskerens lokalredaktør Henning Pedersen fiskede fra sin pontonbåd i den nordlige del af Roskilde Fjord torsdag den 18. januar. En uge tidligere gav samme plads ham en havørred på 55 cm. Denne gang nåede målebåndet ud på 58 cm, og som den første huggede den kun én meter fra land langs en stensætning.

Begge ørreder lod sig friste af fluen Flammen, men maveindholdet i dagens havørred lignede alt andet end en pinkfarvet flue. Faktisk viste det sig at være en rigtig skallesluger, for i maven havde den omkring 30 småskaller. Da den blev fanget ikke langt fra udmundingen af Arresø Kanal, er det nærliggende at tro, at den enten har været et smut oppe i kanalen eller at en stime skaller har taget turen ud i kanalens udmunding i fjorden.

I det hele taget havde den taget godt for sig af retterne, for maveindholdet afslørede også tobiser, rejer og børsteorm.

frvhø2.jpg
Omkring 30 småskaller havde havørreden i mavesækken. Foto: Henning Pedersen.
105564_walk on the wild side_HI-14.jpg

Begge ørreder lod sig friste af fluen Flammen, men maveindholdet i dagens havørred lignede alt andet end en pinkfarvet flue. Faktisk viste det sig at være en rigtig skallesluger, for i maven havde den omkring 30 småskaller. Da den blev fanget ikke langt fra udmundingen af Arresø Kanal, er det nærliggende at tro, at den enten har været et smut oppe i kanalen eller at en stime skaller har taget turen ud i kanalens udmunding i fjorden.

I det hele taget havde den taget godt for sig af retterne, for maveindholdet afslørede også tobiser, rejer og børsteorm.