Fjällräven Polar 2018

fjrpolar-camp.jpg

Det succesfulde event, Fjällräven Polar, er tilbage. Denne gang med en ny ansøgningsstruktur så folk fra endnu flere lande får muligheden for at deltage i eventyret, der ændrer dig for altid.

Fjällräven Polar er en 300 km lang rejse med hundeslæde igennem den arktiske vildmark. Mere end 20 helt almindelige mennesker fra hele verden deltager i dette once-in-a-lifetime event.

Rejsen går fra Signaldalen i Norge til Väkkäräjärvi i Sverige, undervist af Fjällrävens hold af eksperter og udstyret med det bedste af Fjällrävens vintertøj og -udstyr.

Hver deltager kører deres egen hundeslæde, tager sig af sine egne hunde, står selv for madlavningen og opslåning af lejr. Alt sammen for at vise at alle, med den rette forberedelse og det rette udstyr, kan give sig i kast med et sådant vintereventyr.

 

Nyt i 2018
Den 16. november åbnes der op for ansøgninger til den uge lange hundeslæde ekspedition i april. Folk fra hele verden ansøger med både billeder og videoer via Fjällrävens dedikerede Polar hjemmeside for at få chancen for at vinde en af de 20 pladser.

Ansøgere skal ansøge i det land de bor. Fjällrävens kernemarkeder, som fx Tyskland, Storbritannien og Sverige havde oprindeligt 2 pladser hver – en plads valgt på stemmer og en plads valgt af Fjällrävens jury. Andre, mindre markeder, som fx det meste af Asien og Øst Europa var grupperet sammen. Men i år kommer grupperne til at se således ud:

  1. Region Nordic east: Sweden/Finland/Baltic countries.
  2. Region Nordic west: Norway/ Denmark/Iceland
  3. Region Mediterranean: France /Italy/ Spain/ Portugal/ Greece, Turkey, Cyprus
  4. Region UK/Benelux: UK/Ireland/ Benelux
  5. Region GAS: Germany/Austria/Switzerland/
  6. Region Central Europe: Poland/Czech/Slovakia/ Hungary/ Slovenia/ Croatia/ Bosnien-Hercegovina/ Serbia/ Albania/ Romania, Moldavia/ Macedonia
  7. Region Asia 1: Korea/Japan/Taiwan/Indonesia/ Philippines
  8. Region Asia 2: China/Thailand/ Malaysia/Vietnam/ Singapore/Australia/New Zeeland
  9. Region North America: USA & Canada
  10. Region The World: Countries not listed above
I år vil vi gerne udbrede platformen for ansøgere til Fjällräven Polar ydereligere. Vi vil have flere mennesker fra flere lande til at ansøge. Dette betyder at små lande, der plejede at have 2 pladser til Polar, nu må stå lidt tilbage for at give plads til at flere lande kan konkurrere om pladser. Vi tror også på, at vi kan skabe større interesse i nogle lande ved at gruppere dem, specielt i lande der oftest ser hinanden som rivaler.
– Andreas Cederlund, Fjällräven Polar Event Manager.

Ansøgningsperioden vil være åben indtil d. 14. december. Den person med flest stemmer fra hver region er automatisk kvalificeret. Den anden plads til de enkelte regioner bliver udvalgt af Fjällrävens jury, baseret på kvaliteten af ansøgningen men også hvordan man passer ind i resten af gruppen (baseret på erfaring, alder og køn). Eventet vil løbe af stablen fra d. 9. til den 15. april. Fjällräven deler daglige videoopdateringer via Facebook samt inspirerende billeder der forsøger at fange stemningen via Instagram