Sportsfiskeren 4 lander snart

SF Forside

Årets sidste udgave af Sportsfiskeren er på trapperne og lander i postkasser og butikker fra mandag den 20. november, men medlemmer kan allerede nu læse magasinet online. I Sportsfiskeren 4 får du blandt andet en gennemgang af årets op- og nedture ved lakseåerne, 10 hotte kystpladser på Falster, anbefalinger til spændende fiskebøger, tips og tricks til jagten efter vinterens overspringere samt et indblik i tilværelsen som fuldtids fiskeguide. God læselyst.

Har du ikke modtaget Sportsfiskeren?
Hvis du mod forventning ikke modtager Sportsfiskeren, eller hvis det er blevet beskadiget undervejs, så send navn, adresse og medlemsnummer til medlemsadministrator Anne Holbæk på ah@sportsfiskerforbundet.dk.

Du kan også selv anmelde, hvis dit medlemsblad er beskadiget eller ikke er fremkommet på www.sportsfiskeren.dk/min-side. 

Sportsfiskeren 4 er på vej til din postkasse, og det kan også findes i kiosker og butikker landet over.

Her får du en smagsprøve på, hvad du har i vente i årets sidste nummer af Danmarks vigtigste fiskemagasin.

Som medlem af Danmarks Sportsfiskerforbund kan du desuden læse magasinet online allerede nu samt finde tidligere numre af magasinet. 

Guden2

Laksesæsonen 2023
Årsrevyen fra de danske lakseførende åer tager dig med på store op- og nedture, når kyndige lakseprofiler ser tilbage på året, der gik. Vandløbspleje og lystfiskeretik er i fremgang, men en varm sommer og udeblevne laks vækker bekymring.

Gedde Sportfiskeren

Genfundet geddeglæde
Fedtfinne-sæsonen går på hæld i ferskvand og afløses for mange lystfiskere af jagten på skarptandede rovfisk. I det nye nummer forklarer den alsidige fluefisker og fluebinder Jesper Lindquist Andersen, hvordan han efter en opslidende omvej genfandt glæden ved geddefluefiskeri.

0Y4A3139

10 hotte kystpladser på Falster
Falster byder på alt fra barske kyststrækninger med dybt vand, stærk strøm og store sten til fjordlignende og mere lavvandede kystpladser i det brakke vand i Guldborgsund. Med andre ord: Øen byder på noget for enhver kystfiskers smag. I det nye nummer af Sportsfiskeren får du Kristoffer Ebdahl Rasmussens bedste bud på 10 hotte kystpladser på Falster.

Sø

Skælsættende historier
Skælprøver og skælaflæsning er et vigtigt værktøj til at få større viden om fiskenes livscyklus og levevis. I dette nummer af Sportsfiskeren dykker fiskebiolog Kaare Manniche Ebert endnu engang ned i 4 fiskehistorier, og ved hjælp af skælaflæsninger løfter han sløret for fiskenes livshistorier. 

DSCF4379

Live Sonar for dummies
De seneste år har teknologien Live Sonar vundet frem og givet nye muligheder til søfiskerne i deres jagt på rovfisk. Sportsfiskeren er taget på fisketur med sø- og konkurrencefisker Finn Sloth Skjødt for at finde ud af, hvordan teknologien fungerer, og hvordan man bruger den effektivt i sit fiskeri. Og så taler vi også med marinespecialist hos Garmin, Lars Frithjof Nielsen, om fremtiden inden for den revolutionerende teknik.

424A0926

Laks nord for polarcirklen
Drømmer du om laksefiskeri i fortryllende omgivelser uden at skulle tænke på dyre fiskekort på små elvstrækninger sammen med et hav af andre lystfiskere? Ja, det lyder næsten for godt til at være sandt, men ikke desto mindre er det muligt i Svensk Lapland – især i slutningen af sæsonen. Tag med Sarah Rønholt på lakseeventyr til Lainioelven og få samtidig en række tips til, hvordan du selv kan gøre hende kunsten efter.

A735908

Livet som fiskeguide
De fleste får nok billeder i hovedet af bounty-strande, luksusophold og trofæfisk, når de tænker på livet som fiskeguide. Men er det så glamourøst? Sportsfiskeren har talt med fiskeguide Morten Have Hansen om det bedste og værste ved jobbet, hvad man gør, når kunden ingen fisk fanger, og hvorvidt fiskeriet herhjemme falmer i lyset af de eksotiske fangster. Oveni hatten giver han sine bedste råd til, hvordan man selv får succes med sin egen fiskerejse.

Indblik 2

Indblik: Fremtidens Fiskepleje 
Fiskeplejen har til formål at sikre robuste fiskebestande, som lyst- og fritidsfiskere kan fiske på. Men hvor skal fokus fremover ligge? Hvilke fiskearter og -former skal prioriteres? Og hvordan sikrer man Fiskeplejens økonomiske fundament? Det kigger Sportsfiskeren Indblik nærmere på denne gang.

Læs Indblik her.