To blåfinnede tun fanget og mærket

tun_stangfanget_.jpg

Lørdag den 9. september startede det danske mærkningsprojekt for blåfinnede tun i Skagen. Omkring 40 danske småbådsfiskere hjælper med at fange de blåfinnede tun, som mærkes med en chip så forskerne kan følge deres adfærd og i fremtiden passe bedre på den enorme fisk. 

Resultatet blev at de fik mærket og genudsat to store tun op til 2,5 meter lange. De havde kontakt med yderligere fem, som desværre ikke blev hængende. En tun overlevede ikke (billedet) og vil nu blive brugt til videnskabelige formål. Det er desværre en af risikoerne ved projektet.  

Det var båden Team Blikfang som fangede den første danske stangfangede tun i år - blot 31 km fra Skagen. De blåfinnet tun bliver fanget på en død sild fisket under en ballon i ca. 10 m dybde og på dybt vand (f.eks. 180 m).