Store skrubber i Langelandsbæltet

skrubbe.jpg

Henrik Agner, der er skipper på MS Kirsten fra Onsevig, fortæller, at den sidste uge har budt på fint fiskeri efter fladfisk i Langelandsbæltet, og der har været nogle store skrubber blandt fangsterne.

Knud Åge Nielsen fra Nakskov fangede på samme tur to skrubber på henholdsvis 1,1 kg og 1,4 kg. De blev dog overgået af en skrubbe på hele 1,88 kg fanget ombord på MS Amigo i samme farvand.

Henrik fortæller, at fangsterne til de 12 deltagere han kan have med, svinger mellem 75 og 400 fladfisk alt efter vind og strøm. Hans bedste råd er at fiske med så tilpas let grej, at man netop kan holde bund, men også registrere, når fladfiskene hugger. Den anden vigtige faktor er agnen, for der er ingen tvivl om, at man fanger mest, når man har godt med friske orm og ikke sparer for meget på dem.