To multer på samme tur

multer_0.jpg

Nicolai Paasch Eriksen fra Lolland benyttede sin fridag fredag den 23. juni til at tage ud for at fiske multer.Det har han tidligere gjort med stor succes, men de senere år har han oplevet, at det er blevet sværere at finde dem rundt i det sydsjællandske område.

Det var dog ikke tilfældet denne formiddag, hvor han hurtigt spottede en flok, og allerede efter 10-12 kast var der gevinst. En multe fulgte efter og tog fluen inde på 35 cm vand. Nicolai holdt den hårdt, og det tog åbenbart modet fra den, for den fulgte derefter pænt med ind.

Senere fandt han en anden stime lidt længere væk. De var ikke særlig interesserede, men da to fisk tilsyneladende var aggressive overfor hinanden, kastede han efter dem, og den ene tog fluen og stak derefter af i et vildt udløb, så 10-15 meter bagline var udenfor topøjet.

- Der var kommet rigtig meget fedtemøg på linen, så jeg havde besvær med at få ordentlig kontakt til fisken, fortæller Nicolai og fortsætter: Til sidst var jeg derfor nødt til at tage fat i linen og rense den for skidt og så bare håbe, at fisken stadig var på bagefter.

Det var den heldigvis, og dermed oplevede Nicolai for første gang nogensinde at fange to multer på samme dag.

Fiskene vejede 2,7 kg og 3 kg og blev begge fanget på en grøn Bundskraber, bundet up side down.