Karper med historisk vingesus

Billed 2, karper med historisk vingesus kopi.jpg

”Sagnlandet” i Lejre Kommune bød i slutningen af maj måned på et par oplevelser, der lå lidt ud over det almindelige program, idet man havde valgt at sætte særligt fokus på fisk og fiskeri. Bredden af Videsø dannede rammen om “Sagnlandet går i fisk”.

Historisk set findes der masser af vidnesbyrd om, at fiskeri har været praktiseret siden de første mennesker kom til Danmark. Kontrasten til de historiske redskaber og primitive fiskeri, blev derfor iscenesat af Fishing Zealand, der havde taget initiativ til dagen, for bl.a. at kunne demonstrere, hvordan man på moderne vis kan fange de karper, som netop svømmer rundt i Videsø. 

På Karpekajen ved Videsø havde gæsterne desuden mulighed for at udfordre sig selv, med at fodre de nærmest håndtamme karper med valset byg. 

Du kan læse hele historien her.