søørred.jpg

Søørredbestanden i de danske søer er de seneste år vokset markant. En af dem som har opdaget det er Mads Gregersen fra Horsens. For nylig fik han et synligt bevis på, at søørrederne stortrives ved at fange et pragteksemplar på knap 60 cm. 

Den benyttede agn var en snurrende løje der blev fisket efter båden med en hastighed på 2 kilometer i timen. Ørreden huggede højt oppe i vandsøjlen og lavede adskillige akrobatiske spring før den gled ind over netrammen, fortæller Mads. 

En mærkværdig ting er fiskens imponerende kondition, som faktisk ikke er usædvanligt at se ved søørreder, da de mæsker sig i småfisk som hundestejler, løjer og skaller, forklare Mads.
Søørreden blev ikke vejet for den fik friheden med det samme lige efter et hurtigt billede med GPS koordinator i gudenåområdet.