Fynsk "Seatrout battle" fortsætter

DSCF5842.jpg

Filmmanden Niels Vestergaard har tidligere lanceret film med Claus Eriksen og Thomas Hansen, der kæmper om at fange de fleste og de største havørreder.

Nu kommer filmene fra anden sæson, hvor "kampen" går over fire dage. Filmen om 1. dag udkommer 1. februar, og om 2. dag den 15.

Thomas hansen fisker mest med spinnegrej og Claus Eriksen helst med flue, og på den måde bliver det også en kamp mellem metoder. Både Thomas Hansen og Claus Eriksen har gæstefiskere med.

Fakta

Dette er en faktaboks indsat direkte i brødteksten

Fynske moderfisk i hus

Næsten alle moder- og faderfiskene til de kommende års ørredudsætninger i det fynske område er indfanget.

Siden den 21. oktober har elfiskere fra Fyns Laksefisk og de fynske sportsfiskerforeninger været på jagt efter ørreder til klækkeriet ved Odense - sportsfiskerne i weekender og medarbejderne fra Fyns Laksefisk på hverdage.

fiskesnor.png
Det samlede regelsæt og præmieliste kan ses på tilmeldingssiden. Foto: Hans Hansen
fangst.png
Førstepræmien er et gavekort til Atlantik Travel. Foto: Hans Hansen

Status den 15. november var, at 449 hunner og 277 hanner var bragt ind på klækkeriet. For at få befrugtede æg nok til produktionen af cirka 500.000 små ørreder til udsætning skal der knap 500 hunner og mellem 300 og 400 hanner til – alt efter størrelsen, naturligvis.

Danmarks Sportsfisker forbund frygter, at der i denne proces er en stor risiko for, at mange kilometer små vandløb vil blive taget ud af vand områdeplanerne!

Elfiskerne har genudsat omkring 350 havørreder under fiskeriet. Enten fordi de allerede havde gydt eller fordi de var for blanke, altså ikke nok ”modne”, som det kaldes.

Geografisk er fangsterne noget ulige fordelt i år. Det kniber lidt med ørreder fra Østfyn. De største havørreder har været på 85-90 cm.

Førstepræmien er et gavekort til Atlantik Travel. Foto: Hans Hansen
Førstepræmien er et gavekort til Atlantik Travel. Foto: Hans Hansen

Det er de danske kyster på Møn og Fyn, der lokker, når Ole Wiechmann og Martin Haacker fra Tyskland fisker efter havørred på kysten, og i den forløbne uge har de fisket på Møn, som de regner for den bedste plads i Danmark.

Her har de fået mange mindre fisk og en enkelt, som skilte sig markant ud fra de øvrige. Den huggede torsdag, da de kastede til en anden fisk, som de havde set tæt ved land. Kun tre meter fra land på 40-50 cm vand sad Martins lille rejeflue pludselig fast.